ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Ενά ακόμη ηχηρό μήνυμα κατά του πολέμου απαιτώντας να σταματήσει άμεσα το αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού λαού, αλλά και η εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ των ΗΠΑ και της Ε.Ε., έστειλαν σήμερα από τη Λάρισα κάτοικοι του νομού που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης και συμμετείχαν στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα.

Η πορεία έγινε σήμερα που συμπληρώθηκαν 61 χρόνια από την πρώτη απαγορευμένη πορεία Ειρήνης στις 21 Απριλίου 1963, ενώ γίνεται και με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 75 χρόνων από την ίδρυση της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ (4 Απριλίου 1949), που σε όλη την ιστορία του ευθύνεται για το μακέλεμα δεκάδων λαών, είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο ο αγώνας για αποδέσμευση.


Σε δηλώσεις τους μέλη της επιτροπής ειρήνης δεν έκρυβαν την αγωνία και τον προβληματισμό τους για το γεγονός ότι η Λάρισα, αλλά και ευρύτερα η περιοχή της Θεσσαλίας, έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο. Η Λάρισα έχει ήδη ενταχθεί δυναμικά στον σχεδιασμό των Αμερικανών, καθώς έχει αναδειχθεί σε κεφαλαιώδες αεροδρόμιο και με σκοπό να γίνει η τρίτη νατοϊκή βάση στην Ελλάδα μη επανδρωμένων αεροσκαφών (μη επανδρωμένα «αεροχημάτα» drones, τύπου MQ-9 Reaper–Θεριστής, αεροσκάφη τύπου 4 MQ- 4, 2 MQ-9B Reaper αλλά και 2 F-15) στην ευρύτερη περιοχή, καθώς έχει ιδιαίτερη αξία για τις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και τους σχεδιασμούς τους ενάντια στη Ρωσία και την Κίνα, αλλά και στην προσπάθεια της ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης της περιοχής των Βαλκανίων, της διείσδυσης στις χώρες της Aνατολικής Ευρώπης. Επίσης, στο πλαίσιο του Στρατηγείου της 1ης Στρατιάς, λειτουργεί το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ το οποίο και «προσεφέρθη» από την ΝΔ για να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο συντονιστή στην πολεμική επιχείρηση «ASPIDES» στην εμπόλεμη ζώνη της Ερυθράς Θάλασσας και με τη συμμετοχή της φρεγάτας «ΥΔΡΑ».

Οι συμμετέχοντες στη σημερινή πορεία ειρήνης απαίτησαν:
• Να κλείσουν όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στην πόλη μας και στην χώρα.
• Απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
• Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.
• Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
• Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωθέντες κατευθύνθηκαν στην πύλη του ΑΤΑ φωνάζοντας συνθήματα κατά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ ενώ αντιπροσωπεία τους με επικεφαλής της πρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας Δ. Παπαστεργίου επέδωσε ψήφισμα στην αξιωματικό υπηρεσίας του Αρχηγείου.

Η εκδήλωση ολοκληρώνεται με πορεία στους δρόμους της Λάρισας με κατεύθυνση την 1η Στρατιά.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 21/04/2024

‘Όλοι οι φορείς, τα σωματεία, οι σύλλογοι, όλοι αυτοί που συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ, καταδικάζουμε τη γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού καθώς και την εμπλοκή της χώρας μας στην Ερυθρά Θάλασσα και στα πολεμικά ΝΑΤΟικά σχέδια.

Οι πολεμικές εστίες στην περιοχή που φέρουν τη σφραγίδα της επιθετικότητας του κράτους του Ισραήλ κι έχουν τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, διαμορφώνουν μια επικίνδυνη κατάσταση. Η εν εξελίξει γενοκτονία κατά του λαού της Παλαιστίνης, οι ισραηλινές επιθέσεις σε Συρία Λίβανο, οι τεταμένοι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στην Ερυθρά Θάλασσα στρώνουν το έδαφος για γενίκευση του πολέμου. Κλιμακώνεται η ένταση μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, ως απάντηση στη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό και την απάντηση του Ισραήλ με βομβαρδισμούς στο Ιράν.

Η παραπέρα εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο στην Ουκρανία, και η εμπλοκή της Ελλάδας σε όλα αυτά τα μέτωπα, όχι μόνο με τη διάθεση των βάσεων, αλλά ακόμη και με την αποστολή πολεμικού υλικού και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας, όπως υποστηρίζουν η κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωατλαντισμού. Αντίθετα, προμηνύουν ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους.

Η Λάρισα, αλλά και ευρύτερα η περιοχή της Θεσσαλίας, έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο. Η Λάρισα έχει ήδη ενταχθεί δυναμικά στον σχεδιασμό των Αμερικανών, καθώς η 110 ΠΜ έχει αναδειχθεί σε κεφαλαιώδες αεροδρόμιο και με σκοπό να γίνει η τρίτη νατοϊκή βάση στην Ελλάδα μη επανδρωμένων αεροσκαφών και άλλων πολεμικών μέσων, καθώς έχει ιδιαίτερη αξία για τις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και τους σχεδιασμούς τους ενάντια στη Ρωσία και την Κίνα, αλλά και στην προσπάθεια της ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης της περιοχής των Βαλκανίων, της διείσδυσης στις χώρες της Aνατολικής Ευρώπης.
Επίσης, στο πλαίσιο του Στρατηγείου της 1ης Στρατιάς, λειτουργεί το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ το οποίο «προσεφέρθη» από την κυβέρνηση της ΝΔ προκειμένου να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο συντονιστή στην πολεμική επιχείρηση «ASPIDES» στην εμπόλεμη ζώνη της Ερυθράς Θάλασσας και με τη συμμετοχή της φρεγάτας «ΥΔΡΑ». Αντίστοιχα η βάση στο Στεφανοβίκειο, το στρατόπεδο Γεωργούλα και η μετατροπή του λιμανιού του Βόλου σε πύλη προώθησης των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών φονιάδων στο πολεμικό μέτωπο μόνο ασφάλεια δεν μπορεί να προσφέρει στον λαό της περιοχής μας, αφού γινόμαστε «μαγνήτης» σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο πολεμικής σύγκρουσης.

Η ελληνική κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, συνεχίζει την πολιτική εμπλοκής της χώρας µας στους επικίνδυνους για το λαό γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς για τα συμφέροντα του μονοπωλιακού κεφαλαίου. Η εμπλοκή της χώρας μας όχι μόνο δεν προστατεύει τον λαό, αλλά αντίθετα τον βάζει σε μεγάλους κινδύνους. Για αυτό είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η λαϊκή πάλη ενάντια σε αυτούς τους σχεδιασμούς και στην παραπέρα εμπλοκή της χώρας μας. Να εκφραστεί ακόμη πιο δυνατά η αντίθεση του λαού μας στην αντιλαϊκή αυτή πολιτική, πλευρά της οποίας είναι και η εμπλοκή της Ελλάδας στους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς.

Απαιτούμε και διατρανώνουμε:
• Να φύγει το Ευρωστρατηγείο (Hellenic European Union Operations Headquarters EL EU OHQ) από την 1η Στρατιά. Να μην αξιοποιηθεί ως κέντρο επιχειρήσεων της επιχείρησης «ASPIDES» της ΕΕ, όπως και καμία άλλη υποδομή.
• Να κλείσουν οι αμερικανατοικές βάσεις στην 110 Πτέρυγα Μάχης, στο Στεφανοβίκειο, στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη και σ’ όλη τη χώρα.
• Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
• Καμιά αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων. Κανένας φαντάρος, υπαξιωματικός και αξιωματικός στις ιμπεριαλιστικές αποστολές.
• Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.
• Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
• Την αποδέσμευση της χώρας μας από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
« Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν! Με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ