Θ. ΜΠΙΖΙΟΣ: ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΒΑΡΟΣΙΟΥ

Για αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής Ελασσόνας στη συντήρηση και προστασία του πρασίνου και των υποδομών στην πλατεία Βαροσίου, κάνει λόγο με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και της παράταξης «ΑλλάΖουμε» Θανάσης Μπίζιος.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Θ. Μπίζιος δηλώνει: Θλίψη και έντονο πνευματισμό προκαλεί σε πολλούς δημότες η εικόνα που παρουσιάζει η πλατεία Βαροσίου, με αποκλειστικά υπεύθυνη την Δημοτική Αρχή του Νίκου Γάτσα. Απότιστα δέντρα, πυκνή βλάστηση, ξεχασμένα λάστιχα ποτίσματος, ξεβαμμένα παγκάκια.

Γενικότερα μία εικόνα που δεν τιμά την πόλη. Το αποκορύφωμα της προκλητικής αδιαφορίας της δημοτικής αρχής είναι ο ιστορικός πλάτανος της πλατείας, ο οποίος ξεράθηκε και πρόκειται να ξεριζωθεί καθώς αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή Ελασσόνας αδιαφόρησε -για μία ακόμη φορά- στις επισημάνσεις των δημοτών, αλλά κυρίως των καταστηματαρχών της εστίασης, οι οποίοι εγκαίρως είχαν ζητήσει τη σωστή συντήρηση και συστηματική φροντίδα του πρασίνου και τη λήψη μέτρων για την προστασία του πλατάνου από ασθένειες και τις κλιματικές συνθήκες.

Ιδιαίτερα οι επαγγελματίες της πλατείας έκρουσαν από νωρίς τον κώδωνα του κινδύνου για τον πλάτανο και το πράσινο της πλατείας, αλλά η Δημοτική Αρχή τους αγνόησε επιδεικτικά, με αποτέλεσμα σήμερα να προσπαθεί να προλάβει τα χειρότερα. Πρέπει να θυμίσω στον δήμαρχο κ. Γάτσα ότι η αδιαφορία της δημοτικής αρχής για το πράσινο και τις πλατείες μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες τόσο για το περιβάλλον όσο και για την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Τα πράσινα πάρκα και οι πλατείες αποτελούν σημαντικούς δημόσιους χώρους αναψυχής και κοινωνικής συνάντησης, και η φροντίδα τους είναι ουσιώδης για την ευημερία των κοινοτήτων. Και η Ελασσόνα χρειάζεται κάθε πνεύμονα πρασίνου, ιδιαίτερα τώρα που η κλιματική κρίση μας χτυπά την πόρτα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ