ΜΕΓΑΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΛΟΓΩ ΑΚΑΡΠΙΑΣ ΣΕ ΔΕΝΔΡΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Αυτοψία σε δενδρώδεις καλλιέργειες και αμπέλια στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Τυρνάβου πραγματοποίησαν σήμερα γεωπόνοι του ΕΛΓΑ ύστερα από σχετικό αίτημα που υπέβαλε στον οργανισμό ο δήμαρχος Τυρνάβου Στ. Τσικριτσής και η διοίκηση του Αγροτικού Συλλόγου εξαιτίας της ακαρπίας που παρατηρείται σε ένα ευρύ φάσμα καλλιεργειών πιθανότατα λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν το προηγούμενο διάστημα, αλλά και λόγω του περονόσπορου που έπληξε κυρίως τα αμπέλια πέρυσι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου κ. Κ. Τσιάκα η ζημιά ξεπερνά στις περισσότερες δενδροκαλλιέργειες το 80% ενώ εξίσου σημαντική είναι και στα περισσότερα αμπέλια της περιοχής.

Οπως σημείωσε ο κ. Τσιάκας θα πρέπει άμεσα να βρεθεί από τον ΕΛΓΑ τρόπος αποζημίωσης των αγροτών της περιοχής που για μια ακόμη χρονιά είναι αντιμέτωποι με τεράστια οικονομική καταστροφή,

Από την πλευρά του ο δήμαρχος που ήταν παρών στην επίσκεψη του προϊσταμένου του ΕΛΓΑ Γ. Καψάλη και γεωπόνου του οργανισμού τόνισε ότι η δημοτική αρχή μαζί με τους αγρότες θα ασκήσουν έντονες πιέσεις σε ΕΛΓΑ και υπουργείο ώστε να εξασφαλιστούν δίκαιες αποζημιώσεις στ 100% της ζημιάς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ