ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: ΔΗΛΩΝΩ «ΠΑΡΟΥΣΑ» ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ – Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΤΗΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ

«Το περιεχόμενο της συμφωνίας δεν θα μπορούσα ποτέ να το ψηφίσω και να το νομιμοποιήσω» τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στην Ολομέλεια, αναφέροντας ότι δηλώνει «παρούσα» στην ψηφοφορία.

«Η κυβέρνηση σήμερα εκβιάζεται, να συναινέσει σε αυτά που δεν την εκφράζουν. Ο πρωθυπουργός μίλησε με ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια. Που πάλεψε όσο κανείς άλλος. Τον τιμώ και θα τον τιμώ πάντα για αυτή την επιλογή του» είπε και υπογράμμισε:

Το περιεχόμενο της συμφωνίας δεν θα μπορούσα ποτέ να το ψηφίσω. Το ίδιο ισχύει για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση και τις ΚΟ που τη στηρίζω. Δηλώνω παρούσα στη σημερινή συζήτηση και την ψηφοφορία. Έτσι είμαι πιο χρήσιμη στον λαό και την ιστορία, εγγράφοντας τις πραγματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες η Βουλή καλείται να λάβει αποφάσεις και αποκρούοντας τον εκβιασμό όπως επιβάλει το παλιό άρθρο 114. Ο λαός μας είναι ο δεύτερος που υφίσταται αυτή την εχθροπραξία, μετά τον κυπριακό».

«Πρέπει να μιλάμε με θεσμική ειλικρίνεια. Να αναλαμβάνουμε ο καθένας και η καθεμιά την ευθύνη που μας αναλογεί. Το πως ο καθένας επιλέγει να πράξει μπορεί να διαφέρει, και κανείς δεν έχει το δικαίωμα τις αποφάσεις που βγαίνουν από μία υπαρξιακή διαδικασία να τις ευτελίζει. Όλοι κρινόμαστε και θα κριθούμε από τη στάση και τις αποφάσεις μας, τα ναι και τα όχι μας, τις πράξεις και τις παραλείψεις μας» είπε νωρίτερα και τόνισε: