ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕ ΤΟΝ ΡΟΥΜΑΝΟ ΟΡΕΙΒΑΤΗ Η ΕΜΑΚ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η επιχείρηση διάσωσης του νεαρού Ρουμάνου ορειβάτη που έχει εγκλωβιστεί από το περασμένο Σάββατο σε δύσβατη περιοχή κοντά στην κορυφή του Ολύμπου βιώνοντας εκεί την πρωτοφανή κακοκαιρία με τη χιονοθύελλα.

Η νέα επιχείρηση που ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί συνεργεία της 8ης και της 2ης ΕΜΑΚ, με τη συνδρομή πυροσβεστών από το Λιτόχωρο αλλά και εθελοντών απέδωσε καρπούς αφού κατόρθωσαν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι να προσεγγίσουν τον 30χρονο Ρουμάνο ορειβάτη και αυτή την ώρα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία μεταφοράς του σε ασφαλές σημείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο ορειβάτης εντοπίστηκε στη θέση «Καζάνια», ενώ η επιχείρηση κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη αφού παρά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών στην περιοχή επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες, που σε συνδυασμό με την ομίχλη και τους ισχυρούς ανέμους  δυσχεραίνουν το έργο της διάσωσης.

Σημειώνεται πως σήμερα η επικοινωνία με τον ορειβάτη γίνεται με ηχητικά μηνύματα και χτυπήματα στους βράχους, καθώς η εξάντληση της μπαταρίας του κινητού του τηλεφώνου καθιστά πλέον αδύνατη την τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του.

φωτο αρχείου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ