ΤΑ 50ΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟ)

Με δυναμική πορεία και εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο Κατσίγρα της Ιατρικής Σχολής γιορτάστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στη Λάρισα τα 50 χρόνια δράσης της ΚΝΕ.

«Ο   Κομμουνισμός είναι η νιότη του κόσμου και η ΚΝΕ η Οργάνωσή μας είναι το μήνυμα των πολιτικών-πολιτιστικών εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια δράσης της νεολαίας», τονίστηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης, με κεντρικό ομιλητή το Νίκο Αμπατιέλο, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, ενώ ακολούθησε συναυλία – αφιέρωμα με ανέκδοτα τραγούδια του αντιδικτατορικού αγώνα.

Καλώντας όλους σε αγώνα για την οικοδόμηση του Σοσιαλισμού ο Ν. Αμπατιέλος υπογράμμισε πως ο αγώνας του ΚΚΕ και της νεολαίας του αποτελεί έμπνευση για την εργατική τάξη, την αγροτιά και τους μικρούς επαγγελματίες.

“Κάποιοι μπορεί να ντρέπονται για το από πού κρατάει η σκούφια τους, αλλά εμείς η Κομμουνιστική Νεολαία είμαστε περήφανοι για τις ρίζες μας. Η ΚΝΕ είναι συνεχιστής της ΟΚΝΕ, της πρώτης κομμουνιστικής οργάνωσης νεολαίας που ανδρώθηκε στον μεσοπόλεμο.

Με αίσθημα ευθύνης για αυτήν την ξεχωριστή επέτειο θέτουμε φιλόδοξους στόχους, οργανώνουμε την παρέμβασή μας για να φτάσουμε στα τέλη του 2018 έχοντας ανεβάσει το μπόι της Οργάνωσης μας, έχοντας κερδίσει με τη δράση μας και την παρέμβαση μας χιλιάδες νέους και νέες, μαθητές, φοιτητές, νέους εργάτες κι αγρότες.

Αξιοποιούμε την επεξεργασμένη στρατηγική του Κόμματος μας που είναι καταστάλαγμα της 100χρονης ηρωικής πορείας του ΚΚΕ, που μας δίνει υπεροχή γιατί ακριβώς απαντά στο ερώτημα αν υπάρχει λύση απέναντι στη σημερινή βαρβαρότητα, αν μπορεί να αλλάξει αυτή και πώς.

Απαντάμε κατηγορηματικά:

Υπάρχει λύση και αυτή βρίσκεται έξω από τα όρια αυτού του συστήματος. Με δυνατό ΚΚΕ, δυνατό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία ανοίγουμε το δρόμο για την ανατροπή!”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αμπατιέλος.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εκδήλωση είχε πανθεσσαλικό χαρακτήρα αφού λεωφορεία έφτασαν το απόγευμα από Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα πραγματοποιώντας  προσυγκέντρωση των οργανώσεων στην πλατεία Λαού, για να ακολουθήσει πορεία μέχρι το χώρο της εκδήλωσης.

Ειρήνη Παπουτσή

Για να διαβάσετε αποσπάσματα της ομιλίας του Ν. Αμπατιέλου πατήστε ΕΔΩ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ