ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ

Το ψήφισμα της συνέλευσης των μελών της Αντιπολεμικής Κίνησης Λάρισας

Αυτές τις τόσο κρίσιμες μέρες- ώρες  για τη Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας, θεωρούμε καθήκον μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Με ξεκάθαρο τρόπο εκφράζουμε  την αλληλεγγύη μας στη Μπολιβαριανή Δημοκρατία  της Βενεζουέλας και στο νόμιμο και δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρό της.

Στηρίζουμε  τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης και καλούμε τον Ελληνικό λαό μέσα από τους μαζικούς φορείς του κινήματος να πράξει το ίδιο με τον πλέον ενωτικό τρόπο για την υπεράσπιση  της λαϊκής κυριαρχίας της Βενεζουέλας.

Καταγγέλλουμε την Ιμπεριαλιστική επέμβαση  ΗΠΑ -Ε.Ε.

Η αναγνώριση του πραξικοπηματία αυτοανακηρυσσόμενου “Προέδρου Guaidó”, οι εγκληματικές νέες κυρώσεις των ΗΠΑ, τα σχέδια στρατιωτικής περικύκλωσης με τη δημιουργία και αξιοποίηση των ακροδεξιών και αντιδραστικών Κυβερνήσεων της Λατινικής και Νότιας Αμερικής , οι απειλές επέμβασης και τα τελεσίγραφα της ΕΕ για νέες εκλογές , κλιμακώνουν το οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης. Απαιτούμε  να σταματήσει κάθε παρέμβαση του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού ( ΗΠΑ -Ε,Ε, ) στα εσωτερικά της Βενεζουέλας . Δεν μας διαφεύγει η δυσχερής οικονομική κατάσταση του Λαού της Βενεζουέλας που εκτός των άλλων βασικός υπαίτιος είναι το εμπάργκο των ΗΠΑ.

Οι λαοί γνωρίζουν πολύ καλά πως σκοπός των ΗΠΑ δεν είναι να δοθεί μια, οποιουδήποτε τύπου πολιτική λύση στη Βενεζουέλα , αλλά το κλέψιμο του  πετρελαίου και του ορυκτού της πλούτου .Με την παρέμβασή τους επιδιώκουν την πλήρη καταστροφή της ,και την μετατροπή της σε κράτος προτεκτοράτο  κατά τα πρότυπα των σχεδίων τους στη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια.

Καταγγέλλουμε την πολιτική της Ελληνικής Κυβέρνησης υπηρέτη των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ -Ε.Ε.

Η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών : “Η αλήθεια είναι ότι όχι απλώς δεν αποκλίνει η θέση μας από τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά συνδιαμορφώσαμε τις θέσεις αυτές” , δείχνει την πλήρη ευθυγράμμιση της κυβέρνησης Τσίπρα με τα σχέδιά του Ιμπεριαλισμού. Καταγγέλλουμε τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης που συναινεί στα σχέδια  ΗΠΑ – ΕΕ.

Καταγγέλλουμε τα συστημικά ΜΜΕ αλλά και την Κρατική τηλεόραση που διαδίδοντας ψευδείς και διαστρεβλωμένες ειδήσεις παραπληροφορούν τον Ελληνικό λαό  . Με όλες μας  τις δυνάμεις θα επιδιώξουμε  να μην περάσει η παραπληροφόρηση και να διαδοθεί πλατιά το τι πραγματικά συμβαίνει στη Βενεζουέλα .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ