ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Καταγγελία του Φοιτητικού Συλλόγου ΣΤΕΦ – Τεχνολογίας που υποστηρίζει ότι κυβέρνηση και πανεπιστήμιο παίζουνε στα ζάρια την υγεία φοιτητών και εργαζομένων!

Όλο αυτό το διάστημα η διοίκηση του πανεπιστημίου αγνοεί τα αιτήματα του φοιτητικού συλλόγου για το ασφαλές άνοιγμα των τμημάτων μας και επιλέγει να τα κρατάει κλειστά διευρύνοντας την τηλεκπαίδευση, ενώ στα ελάχιστα μαθήματα που γίνονται δια ζώσης δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία μας.

Τις τελευταίες μέρες ακούγονται διάφορα για κρούσματα σε εργαζόμενους και φοιτητές μέσα στο πανεπιστήμιο. Ταυτόχρονα, όμως, καμία επίσημη ανακοίνωση δεν βγαίνει με αποτέλεσμα οι φοιτητές να είμαστε όλο αυτό το διάστημα σε μια αβεβαιότητα.

Στην πραγματικότητα η διοίκηση του πανεπιστημίου κρύβει επιβεβαιωμένα κρούσματα φοιτητών! Συγκεκριμένα, την Τρίτη 20/10 πραγματοποιήθηκε δια ζώσης εργαστήριο, όπου φοιτητής που παρακολούθησε το μάθημα είναι θετικός στον κορωνοϊό. Σε αυτό το εργαστήριο δεν δόθηκαν στους φοιτητές ούτε τα υποτυπώδης μέσα ατομικής προστασίας (μάσκα, αντισηπτικό).

Η μόνη ενέργεια που έγινε από την πλευρά του πανεπιστημίου ήταν να ενημερώσει όσους φοιτητές παρακολούθησαν το μάθημα για το γεγονός 3 μέρες μετά. Ενώ δεν έγινε καμία απολύμανση της αίθουσας εκείνη τη μέρα, η αίθουσα ξαναχρησιμοποιήθηκε για τα επόμενα εργαστήρια! Βέβαια, απολύμανση δεν έγινε ούτε και σε κανέναν άλλο χώρο του πανεπιστημίου.

Τόσες μέρες μετά το πανεπιστήμιο δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο. Συγκεκριμένα, δεν έχει γίνει τεστ σε κανέναν άλλο φοιτητή που παρακολούθησε το μάθημα αλλά ούτε και στον καθηγητή.

Είναι αναγκαίο να παρθούν άμεσα μέτρα για την υγεία των φοιτητών και των εργαζομένων πριν είναι πολύ αργά:

Να ανακοινωθούν όλα τα κρούσματα που πιθανότατα κρύβει το πανεπιστήμιο.

Να γίνουν τώρα δωρεάν τεστ στους φοιτητές και τους εργαζόμενους με ευθύνη της κυβέρνησης και τους πανεπιστημίου.

Δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας για όλους.

Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό καθαριότητας εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα μέσα.

Να πραγματοποιούνται τακτικές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους.

Κυβέρνηση και πανεπιστήμιο να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Εάν τους το επιτρέψουμε θα αφήσουν στο έλεός  την υγεία μας και τις σχολές μας.

Όλοι στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την Δευτέρα 26/10 στη 13:00 στο πανεπιστήμιο στον εξωτερικό χώρο δίπλα από τη στάση τους αστικού λεωφορείου. (απαραίτητη η χρήση μάσκας)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ