ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟ!

Ανακοίνωση – καταγγελία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας για τη στάση της δημοτικής αρχής του δήμου Λαρισαίων που δεν παραχώρησε την πλατεία για τις εκδηλώσεις μνήμης του Πολυτεχνείου

Η   απόφαση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Λαρισαίων να απορρίψει  στο αίτημα του Εργατικού Κέντρου για την παραχώρηση της Κεντρική Πλατείας για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου δείχνει την πλήρη ταύτισή της με την κυβερνητική πολιτική της τρομοκράτησης και της καταστολής του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Είναι αποκαλυπτική η γραπτή απάντησή της που δεν επικαλείται την απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση αλλά απευθείας τον γνωστό νόμο ενάντια στις διαδηλώσεις(4703/2020) που ψηφίστηκε το καλοκαίρι και το αντίστοιχο προεδρικό διάταγμα(Π.Δ. 73/2020) που εξειδικεύει την εφαρμογή του.

Μας καλεί μάλιστα να ενημερώσουμε και την αστυνομία με βάση τα παραπάνω. Σε ρόλο πρωταγωνιστή, ποιο μπροστά κι από την ίδια την κυβέρνηση λοιπόν στην εφαρμογή στην πράξη όλων των αντεργατικών –αντιλαϊκών διατάξεων . Αυτός είναι ο καημός τους κι όχι η υγειονομική προστασία των εργαζομένων και του πληθυσμού τις περιοχή μας. Δείχνει την φανερή ενόχλησή τους για το ίδιο το περιεχόμενο του εορτασμού.

Τους ενημερώνουμε πως δεν πρόκειται να πάμε πίσω από τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, οργανώνοντάς το με τον τρόπο  που γνωρίζουν τα συνδικάτα, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας, προβάλλοντας όλες τις επίκαιρες διεκδικήσεις για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ