Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ: ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΟΙ ΛΑΡΙΣΙΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΔΔΗΕ

Άμεσες πρωτοβουλίες ώστε οι επιχειρήσεις της Λάρισας θα αποκτήσουν ενεργειακή αυτονομία net metering μέσα από νέες υποδομές στο δίκτυο διανομής ενέργειας, ζήτησε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, σε συνάντηση που είχε στον ΔΕΔΔΗΕ Λάρισας, με τον διευθυντή κ. Αλέξη Δήμου και με τους κ.κ. Βασίλη Μητροδήμο και Βασίλη Καφφέ, από το προεδρείο του συνδικαλιστικού φορέα της Ένωσης Τεχνικών Ελλάδος.

Ο κ. Κόκκαλης στηλίτευσε την αδράνεια του υπουργείου Ενέργειας για την «ασφυξία» που υπάρχει στο δίκτυο ενέργειας της Λάρισας, ενώ παράλληλα τόνισε πως πρέπει να ληφθούν μέτρα και για τη στήριξη της βιομηχανικής περιοχής.

Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση, για απαξίωση του ΔΕΔΔΗΕ, καθώς το προσωπικό είναι πλέον ελάχιστο και ανεπαρκές για την εξυπηρέτηση των αναγκών σε οικιακό αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Μετά το πέρας των επαφών, ο κ. Κόκκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μία τραγική αλήθεια μέσα στις τόσες που χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση του «ότι είπαμε το κάναμε» όπως έλεγε χθες από την Θράκη ο πρωθυπουργός, είναι πως σε μία περίοδο ενεργειακής ένδειας και οι επιχειρήσεις του νομού Λάρισας αδυνατούν να αποκτήσουν ενεργειακή αυτονομία net metering λόγω του κορεσμένου δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ. Η κυβέρνηση των αρίστων εξαπατά συστηματικά τους επιχειρηματίες οι οποίοι ασφυκτιούν από το ενεργειακό κόστος, αφού εκτός του ότι δεν υπάρχει χώρος στο δίκτυο διανομής ενέργειας, δεν υφίσταται και κανένας προγραμματισμός στο υπουργείο Ενέργειας ώστε να υπάρξει η δέουσα εγκατάσταση νέων γραμμών και νέων μετασχηματιστών στο νομό Λάρισας!

Από την πλευρά μας προτείνουμε άμεσα να ισχύσει ο εικονικός ενεργειακός συμψηφισμός και για τις επιχειρήσεις. Επιπρόσθετα χρειάζονται άμεσες πρωτοβουλίες και για την Βιομηχανική μας Περιοχή η οποία είναι εγκαταλειμμένη ενεργειακά, ώστε να διατηρηθούν όρθιες οι εκεί επιχειρήσεις.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχα από την Ένωση Τεχνικών Ελλάδας, υπάρχει δραματική μείωση σε τεχνικό προσωπικό. Ενδεικτικό αυτής της κατάστασης, είναι το γεγονός πως ένα συνεργείο δύο υπάλληλων εξυπηρετεί ταυτόχρονα τους Δήμους Λαρισαίων, Τυρνάβου, Κιλελέρ και Αγιάς! Πώς λοιπόν είναι δυνατό δύο υπάλληλοι να ανταποκριθούν επαρκώς σε βλάβες που προκύπτουν σε τόσους δήμους ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες με τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις; Είναι προφανές πως και σ’ αυτή την περίπτωση, βιώνουμε μία μεθόδευση πλήρους απαξίωσης του ΔΕΔΔΗΕ. Ως ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. είμαστε δίπλα και μαζί με το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ – ΔΕΗ ΑΔΜΗΕ διότι πιστεύουμε ότι το αγαθό της ενέργειας είναι δημόσιο και πρέπει να το απολαμβάνουν χωρίς διακρίσεις, όλοι οι πολίτες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ