«ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΙ Energy»: Έγκαιρη και επωφελής επαναρρύθμιση ηλεκτρονόμων προστασίας των Φ/Β έργων

Απόλυτα συνεπής-για μία ακόμα φορά-απέναντι στους πελάτες της, είναι η εταιρεία «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΙ Energy», αφού ολοκλήρωσε πολύ νωρίτερα από την λήξη της προθεσμίας 14/08/2024 την επαναρρύθμιση ηλεκτρονόμων προστασίας, βάση απαιτήσεων ΔΕΔΔΗΕ για όλα τα έργα της!

Η σημαντικότητα του παραπάνω γεγονότος, έγκειται στον υπαρκτό κίνδυνο που θα αντιμετωπίσουν οι κάτοχοι Φωτοβολταϊκών σταθμών πάνω από 100 kw, εάν δεν ολοκληρώσουν τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις, που θέτει ο ΔΕΔΔΗΕ,  έως 14 Αυγούστου 2024, με αποτέλεσμα την απενεργοποίηση των φωτοβολταϊκών έργων από το δίκτυο.

Υπό την έννοια αυτή, η εταιρεία «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΙ Energy», σε εφαρμογή της σχετικής οδηγίας του ΔΕΔΔΗΕ (Ν. 5106/2024, άρθρο 123), έχει πραγματοποιήσει την απαιτούμενη επαναρρύθμιση των προστασιών τάσης και συχνότητας, σε όλους τους φωτοβολταϊκούς σταθμούς, με σύνδεση στη Μέση Τάση, που έχουν συνάψει σύμβαση συντήρησης.

Παράλληλα, έχει ολοκληρωθεί η καταχώρηση των απαραίτητων εγγράφων και στοιχείων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων ΑΠΕ/ΣΗΘΥΑ για κάθε σταθμό ξεχωριστά, πολύ νωρίτερα από την λήξη της προθεσμίας 14/08/2024.

Σε δηλώσεις της η ιδιοκτήτρια της εταιρείας «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΙ Energy» κα Φωτεινή Κούρου, μεταξύ των άλλων, επισήμανε τα εξής:

«Ο ΔΕΔΔΗΕ κάλεσε τους υπόχρεους παραγωγούς και αυτοκαταναλωτές να επισπεύσουν τις ενέργειες τους σε ότι αφορά τις παραπάνω απαιτήσεις και επισήμανε ότι η επαναρρύθμιση αφορά σε ελαστικοποίηση των υφιστάμενων ρυθμίσεων προστασίας και στην μείωση της συχνότητας αποσύνδεσης των σταθμών παραγωγής από το Δίκτυο.

Τα οφέλη για τους παραγωγούς και αυτοκαταναλωτές είναι σημαντικά καθώς λιγότερες αποσυνδέσεις σημαίνει περισσότερα έσοδα αλλά και μικρότερη καταπόνηση του εξοπλισμού τους, που επιφέρει η αποσύνδεση και επανασύνδεση.

Έτσι λοιπόν και σ’ αυτή την περίπτωση, η εταιρεία μας στέκεται πάντα δίπλα στον πελάτη, με συνέπεια και συνέχεια»!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ