Μια πρωτότυπη συζήτηση για τις προοπτικές που ανοίγει η καινοτομία στην επιχειρηματικότητα

Δημ.Κουρέτας: «Χρειάζεται ενίσχυση της σύνδεσης μεταξύ Πανεπιστημίων και αγοράς»

Μια πρωτότυπη και παραγωγική συζήτηση για τις προοπτικές και ευκαιρίες που ανοίγει η έρευνα και η καινοτομία στους τομείς της επιχειρηματικότητας και του αγροδιατροφικού τομέα διεξήχθη το πρωί της Τρίτης, στο Πάρκο Καινοτομίας joist στη Λάρισα, ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, την υποψήφια Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου και πρόεδρο του Δικτύου για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη και με την συμμετοχή νέων επιχειρηματιών.

Ανοίγοντας την συζήτηση ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, αφού τόνισε ότι για την Περιφέρεια Θεσσαλίας αποτελεί στρατηγικό στόχο η στήριξη καινοτόμων επιχειρήσεων, επισήμανε με έμφαση την ανάγκη ενίσχυσης της σύνδεσης μεταξύ Πανεπιστημίων και αγοράς στα πρότυπα ευρωπαϊκών χωρών, με θεαματικά όπως είπε αποτελέσματα στην επιχειρηματικότητα. Κάλεσε δε τους νέους επιχειρηματίες να επενδύουν σε καινοτόμες ιδέες, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που υπάρχουν ακόμη στη χώρα μας , όπως πχ η γραφειοκρατία και που αποτελούν τροχοπέδη για την τόνωση της καινοτομίας.


Από την πλευρά της η Άννα Διαμαντόπουλου, επικαλούμενη και την εμπειρία της στην προεδρία του Δικτύου για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, τόνισε «ότι η χώρα μας έχει ακόμη δρόμο μπροστά της. Το δικό μου όραμα είναι να μπούμε στη πρώτη γραμμή της υψηλής τεχνολογίας και της καινοτομίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, Οι χώρες που δεν θα το κάνουν αυτό, θα μείνουν πίσω» είπε και πρόσθεσε ότι «είναι η εποχή που αυτού του είδους οι δραστηριότητες χρηματοδοτούνται».
Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε και για τον τρόπο ενίσχυσης της σύνδεσης της καινοτομίας με τον αγροδιατροφικό τομέα με στόχο την ανάπτυξη νέων προϊόντων με υψηλή διατροφική αξία αλλά και νέων επιχειρηματικών μοντέλων και πρακτικών στον αγροτικό τομέα.


Από την πλευρά τους, νέοι επιχειρηματίες κατέθεσαν στον Περιφερειάρχη και την κ. Διαμαντοπούλου, σημαντικές προτάσεις που θα διευκολύνουν περαιτέρω την έξυπνη επιχειρηματικότητα.
Με την ολοκλήρωση της συνάντησης η οποία έγινε με πρωτοβουλία του Πάρκου Καινοτομίας “JOIST”, τόσο ο κ. Κουρέτας όσο και η κ. Διαμαντοπούλου, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους χαρακτηρίζοντας την γόνιμη και ουσιαστική.

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ