Επίθεση Στ. Τσικριτσή σε Νέα Δημοτική Κίνηση και Κ. Χρυσοβέργη
Επίθεση στην παράταξη Νέα Δημοτική Κίνηση Τυρνάβου και στον μοναδικό της εκπρόσωπο για μία ακόμη φορά σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κ. Χρυσοβέργη εξαπέλυσε ο δήμαρχος Τυρνάβου Στ. Τσικριτσής στην αποψινή συνεδρίαση του δ.σ. με αφορμή την τοποθέτηση του κ. Χρυσοβέργη που άσκησε κριτική στο έργο της σημερινής δημοτικής αρχής κυρίως σε θέματα καθημερινότητας.
Ο δήμαρχος απάντησε σε υψηλούς τόνους, κάνοντας λόγο για «αδράνεια και απραξία» της «Νέας Δημοτικής Κίνησης» τόσο κατά τη θητεία της στη διοίκηση του Δήμου όσο και σήμερα από τη θέση της αντιπολίτευσης.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «στην προσπάθειά τους να καλύψουν την αδράνεια τους και την απραξία σας,φτάνουν στο σημείο να επικαλούνται έργα που δεν αντέχουν σε καμία σύγκριση». Μάλιστα, κρατώντας το προεκλογικό φυλλάδιο της παράταξης, ο δήμαρχος αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα στοιχεία της προηγούμενης περιόδου, επισημαίνοντας ότι σε μια ολόκληρη τετραετία πραγματοποιήθηκαν ασφαλτοστρώσεις σε μόλις τρεις δρόμους με περιορισμένα μέτρα, καθώς και αντικαταστάσεις αγωγών αμιάντου σε μόλις τρία σημεία.
Υπογραμμίζοντας ότι το μέγεθος αυτό «δεν συγκρίνεται» με τα έργα που έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Όπως τόνισε, η σημερινή δημοτική αρχή έχει εξασφαλίσει σημαντικές χρηματοδοτήσεις και υλοποιεί μεγάλης κλίμακας έργα και μελέτες, αξιοποιώντας «και το τελευταίο ευρώ».
Σύμφωνα με τον ίδιο, δεκάδες δρόμοι έχουν ήδη ασφαλτοστρωθεί στον Τύρναβο, τον Αμπελώνα και στα χωριά του Δήμου, ενώ αντίστοιχος αριθμός έργων βρίσκεται σε προγραμματισμό για το επόμενο διάστημα. Παράλληλα, έκανε λόγο για εκτεταμένες παρεμβάσεις και έργα που στηρίζουν τον λαό του Δήμου μας , τα οποία –όπως είπε– «δεν είχε δει ο Δήμος Τυρνάβου εδώ και χρόνια».
Αναφερόμενος στο ζήτημα του πρασίνου, ο δήμαρχος υποστήριξε ότι σήμερα, παρά την υποστελέχωση των υπηρεσιών και την έκταση των χώρων πρασίνου –ιδιαίτερα στον Αμπελώνα– η εικόνα είναι βελτιωμένη σε σχέση με προηγούμενα χρόνια.
Ωστόσο, αναγνώρισε ότι υπάρχουν προβλήματα, δηλώνοντας πως «δεν είμαστε ικανοποιημένοι διότι δυο με τρία δεκαπενθήμερα το χρόνο μένουμε πίσω στο πράσινο », αποδίδοντας μέρος της κατάστασης και στις πρόσφατες καιρικές συνθήκες. Όπως σημείωσε, έχουν ήδη ληφθεί μέτρα για την ενίσχυση των παρεμβάσεων, με στόχο να υπάρξει αισθητή βελτίωση τις επόμενες ημέρες.
Για το θέμα των ανεξέλεγκτων απορρίψεων απορριμμάτων, ο δήμαρχος κατήγγειλε συγκεκριμένες συμπεριφορές πολιτών που δημιουργούν παράνομες χωματερές, καλώντας τους δημότες να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των υπηρεσιών. Παράλληλα, προανήγγειλε την ενίσχυση του μηχανισμού καθαριότητας με νέο μηχάνημα έργου και την και την ορκωμοσία μόνιμου χειριστή τις επόμενες ημέρες, καθώς και την ενεργοποίηση διαγωνισμού μέσω της Πολιτικής Προστασίας για την διάλυση των παράνομων χωματερών.
Τέλος, αναφερόμενος στις αιχμές για την ποιότητα των ασφαλτοστρώσεων, χαρακτήρισε «ντροπιαστικές» τις σχετικές τοποθετήσεις, υπογραμμίζοντας ότι όλα τα έργα εκτελούνται με βάση τις προβλεπόμενες τεχνικές προδιαγραφές, μελέτες και ελέγχους των αρμόδιων υπηρεσιών. «Τέτοιες δηλώσεις είναι προσβλητικές για τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου», σημείωσε και ξεκαθάρισε ότι «οι προδιαγραφές είναι ίδιες με προηγούμενα χρόνια και η επίθεση γίνεται για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα της απραξίας σας».
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το https://paidis.com/ και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
























