Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για το έγκλημα στα Τέμπη – Αναμένεται νέα μακροχρόνια διακοπή

Ξεκίνησε σήμερα η 4η συνεδρίαση στη δίκη για το έγκλημα στα Τέμπη με τις τελευταίες δηλώσεις παράστασης για την υποστήριξη της κατηγορίας. Ανάμεσα στις δηλώσεις υποστήριξης ξεχωρίζει αυτή του ελληνικού δημοσίου εναντίον 4 κατηγορουμένων.

Αμέσως μετά θα κατατεθούν πιθανές ενστάσεις από τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Το Ελληνικό Δημόσιο

Το ελληνικό δημόσιο δηλώνει παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας με συνηγόρους του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Ειδικότερα θα δηλώσει υποστήριξη της κατηγορίας κατά των:
Βασίλειου Σαμαρά (σταθμάρχης)
Δημητρίου Νικολάου (επιθεωρητής Διοίκησης του ΟΣΕ στη Λάρισα)
Παναγιώτη Χαμηλού (σταθμάρχης)
Κωνσταντίνου Παυλόπουλου (σταθμάρχης).

«Προς αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που αποδίδεται στη συγκεκριμένη πράξη», τόνισε η συνήγορος. «Το παρών αίτημα αφορά άσκηση παράστασης αφορά την ηθική βλάβη που υπέστη το Δημόσιο, τη σοβαρή απαξίωση του σιδηροδρομικού συστήματος», τόνισε, μεταξύ άλλων.

«Προκύπτει ότι οι κατηγορούμενοι τεκμηριώνεται βλάβη του ελληνικού δημοσίου», υπογράμμισε.

Αντιδράσεις από συνηγόρους που φωνάζουν ότι «είναι πρόκληση».

«Η επόμενη δικάσιμος θα είναι πολύ μακριά»

«Η επόμενη δικάσιμος θα είναι πολύ μακριά καθώς θα γίνουν εκτεταμένες ρυθμίσεις στην αίθουσα», γνωστοποίησε η πρόεδρος της έδρας.

Νίκος Κωνσταντόπουλος: Στην υπόθεση των Τεμπών η κοινωνία ζητάει να βρει το δίκιο της

«Στην υπόθεση της τραγωδίας του κρατικού εγκλήματος των Τεμπών κρίνονται όλα εκείνα τα ποιοτικά και σοβαρά στοιχεία, από τα οποία σταθμίζει κανένας το πώς λειτουργούν οι θεσμοί, το πώς αντιδρά η κοινωνία, το πώς οι πολίτες υπερασπίζονται το δίκιο τους.

Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε μέχρι την τελευταία στιγμή την απόλυτη εφαρμογή όλων των εγγυήσεων του κράτους δικαίου, που δυστυχώς παραβιάζονται συστηματικά μέχρι και την έναρξη της δίκης και τη διεξαγωγή της δίκης. Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε το αθέμιτο, το ανήθικο, το απαράδεκτο της παρέμβασης της εκτελεστικής εξουσίας και κάποιων συνδικαλιστικών οργανώσεων που συναλλάσσονται μεταξύ τους και ζητούν ούτε λίγο ούτε πολύ η υπόθεση του εγκλήματος των Τεμπών να αντιμετωπιστεί ως υπόθεση δημοσίων σχέσεων και εσωθεσμικών διακανονισμών.

Στην υπόθεση των Τεμπών η κοινωνία ζητάει να βρει το δίκιο της, την αξιοπρέπειά της, την εμπιστοσύνη της στους θεσμούς που δυστυχώς αυτή την εμπιστοσύνη την καταρρακώνουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες εκείνων των δικαστών που πολιτεύονται γύρω από τη δίκη των Τεμπών και εκείνων των φορέων της εκτελεστικής εξουσίας, όπως ο κύριος Φλωρίδης, ο δοτός υπουργός του κυρίου Μητσοτάκη, που νομίζουν ότι στην υπόθεση των Τεμπών μπορούν να κάνουν επίδειξη δύναμης, αυταρχισμού και αλαζονείας», κατέληξε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος μιλώντας νωρίτερα έξω από τη δικαστική αίθουσα.

Λουκάς Αποστολίδης: Να αποχωρήσουν οι αστυνομικοί

Ο συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας, Λουκάς Αποστολίδης, έκανε έκκληση για την αποχώρηση των αστυνομικών. «Ούτε στη Χούντα δεν ήταν έτσι. Ούτε στη δική της Νυρεμβέργης δεν υπήρχαν αστυνομικοί μπροστά», επισήμανε.

«Η δίκη αυτή πρέπει να προχωρήσει απρόσκοπτα»

Ο εκπρόσωπος της ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων Θεόδωρος Μαντάς ανέφερε ότι «υπάρχει ομόφωνη απόφαση της ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων και την απόφαση πράγματι αυτή την υιοθέτησε ότι δικηγορικός σύλλογος Αθηνών. Δεν επέτρεψαν την ομαλή διεξαγωγή της δίκης. Η ευθύνη για την κατάσταση αυτή βαρύνει το υπουργείο Δικαιοσύνης. Μετά από παρεμβάσεις της ολομέλειας επήλθαν υλικοτεχνικές βελτιώσεις. Χρειάζονται περισσότερες υλικοτεχνικές βελτιώσεις. Η δίκη αυτή πρέπει να προχωρήσει απρόσκοπτα και να απονείμει δικαιοσύνη με σεβασμό».

Μαρία Χατζηκωνσταντίνου: «Δικάζουμε δηλαδή σε εστιατόριο»

Η συνήγορος Μαρία Χατζηκωνσταντίνου υπογράμμισε πως στις 31/3 έγινε καταγγελία στην πολεοδομία Λάρισας και αυτή απάντησε πως δεν έχει την ευθύνη αλλαγής χρήσης της αίθουσας. «Δικάζουμε δηλαδή σε εστιατόριο», είπε η συνήγορος.

Τόνισε πως δεν υπάρχει ασανσέρ, ενώ υπογράμμισε πως «αν συμβεί κάτι εδώ θα πνιγούμε σαν τα ποντίκια».

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Δέχομαι ακραία στοχοποίηση

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε πως «σε συνέχεια όσων είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής: η δική δεν είναι δημόσια. Αυτό συνιστά ακραία παραβίαση της αρχής της δίκαιης δίκης. Όσες ανακοινώσεις της ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων να βγουν εναντίον μου δεν θα το δεχθώ. Κανένας δικηγόρος που σέβεται τον όρκο του δεν δικαιούται να μην έχει πρόσβαση σε δημόσια δίκη.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το https://paidis.com/ και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

▌ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

▌ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ