Όσο κι αν ακούγεται παράξενο, οι αρχαίοι Έλληνες είχαν τις δικές τους μεθόδους αντισύλληψης. Δύο από τις πιο διαδεδομένες μάλιστα διατηρήθηκαν για αρκετούς αιώνες αργότερα, φτάνοντας μέχρι και τις αρχές του 20ου αιώνα
Υγρά απόβλητα σιδηρουργείου
Οι αρχαίοι Έλληνες, που πάντοτε ενδιαφερόταν για τη σωστή διαχείριση των αποβλήτων, βρήκαν έναν τρόπο για να επαναχρησιμοποιούν το νερό που οι σιδηρουργοί χρησιμοποιούσαν για την ψύξη των υλικών. Ορισμένες πίστευαν ότι αν το έπιναν θα απέτρεπαν μια εγκυμοσύνη.
Η πρακτική αυτή συνεχίστηκε μέχρι και τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, οπότε οι γυναίκες προσφέρονταν να εργάζονται σε εργοστάσια ώστε να εκτίθενται στο μόλυβδο. Φυσικά, η έκθεση στο μόλυβδο μπορεί να προκαλέσει τόσα πολλά άλλα προβλήματα υγείας, που η κύηση ήταν η μικρότερη από τις ανησυχίες τους.
Φλισκούνι
Οι αρχαίες Ελληνίδες και οι Ρωμαίες χρησιμοποιούσαν το φυτό αυτό, είδος μέντας, για αρκετά πράγματα – για να προσθέτουν άρωμα, για το μαγείρεμα, αλλά και για να το πίνουν ώστε να προκαλούν έμμηνο ρύση και συνεπώς άμβλωση. Η χρήση του ως μέσο έλεγχου των γεννήσεων εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον 1ο αιώνα στο έργο του γιατρού Διοσκουρίδη, αφιερωμένο στα φυτικά φάρμακα.
Όμως, η υπερβολική κατανάλωση αυτού του τσαγιού μπορεί να είναι τοξική και να οδηγήσει σε οργανική ανεπάρκεια.