Ψήφισμα της συνέλευσης της ΕΛΜΕ Λάρισας κατά του διευθυντή του 7ου ΕΠΑΛ
Στο κείμενο γίνεται λόγος για απαράδεκτη και χωρίς τεκμηρίωση στοχοποίηση εκπαιδευτικών του σχολείου – Δείτε τί αναφέρει
Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Λάρισας καταγγέλλει τις δηλώσεις του Διευθυντή του 7ου ΕΠΑΛ Λάρισας στα τοπικά ΜΜΕ, με τις οποίες κατηγορεί εκπαιδευτικούς του σχολείου ότι «υποκινούν» μαθητές σε κατάληψη.
Ακόμη πιο εξωφρενικό είναι το γεγονός ότι ο Διευθυντής έφτασε στο σημείο να ζητά την απομάκρυνση των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών, χαρακτηρίζοντάς τους μάλιστα ως «επικίνδυνους» για την ασφάλεια των μαθητών. Οι κατηγορίες αυτές είναι σοβαρές, απαράδεκτες και χωρίς τεκμηρίωση.
Πρόκειται για μια πρωτοφανή και ιδιαίτερα σοβαρή στοχοποίηση συναδέλφων, η οποία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Δεν θα επιτρέψουμε να στοχοποιούνται, να διασύρονται και να συκοφαντούνται δημόσια εκπαιδευτικοί, προκειμένου να φορτωθούν στις πλάτες τους οι μαθητικές κινητοποιήσεις και να δημιουργηθεί ένα κλίμα φόβου και εκφοβισμού μέσα στη σχολική κοινότητα. Οι εκπαιδευτικοί δεν τρομοκρατούνται, δεν φιμώνονται και δεν θα γίνουν αποδιοπομπαίοι τράγοι.
Κανένας εκπαιδευτικός δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται «επικίνδυνος» και να ζητείται η απομάκρυνσή του χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία και τεκμηρίωση. Δεν θα επιτρέψουμε την επιστροφή σε πρακτικές άλλων, σκοτεινών εποχών, όπου η διαφωνία, η συνδικαλιστική δράση και η έκφραση διαφορετικής άποψης αντιμετωπίζονταν με στοχοποίηση και εκφοβισμό.
Η διοίκηση (ΔΔΕ-ΠΔΕ) πρέπει να πάρει θέση. ΑΜΕΣΑ να καλέσει τον συγκεκριμένο διευθυντή να αποδείξει με στοιχεία τις κατηγορίες τις οποίες αποδίδει στους εκπαιδευτικούς του σχολείου του.
Η στοχοποίηση των εκπαιδευτικών δεν θα περάσει. Τα ψεύδη, οι αβάσιμες κατηγορίες και η συκοφάντηση δεν θα μείνουν αναπάντητα. Η Γ.Σ της ΕΛΜΕ Λάρισας στέκεται στο πλευρό των συναδέλφων και υπερασπίζεται έμπρακτα το δικαίωμά τους στην αξιοπρέπεια, την ελευθερία έκφρασης και τη συνδικαλιστική δράση.
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το https://paidis.com/ και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.





















