ΖΩΟΚΛΕΦΤΕΣ ΡΗΜΑΖΟΥΝ ΚΟΠΑΔΙΑ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

ζωοκλοπεςΑνάστατοι είναι οι κτηνοτρόφοι στην περιοχή του Αμπελώνα εξαιτίας των απανωτών κρουσμάτων κλοπών αρνιών που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα. Οι άγνωστοι προς το παρόν δράστες έχουν κυριολεκτικά ρημάξει τα κοπάδια αφού όταν “επισκέπτονται” κάποιο μαντρί, φεύγουν με λεία 5 – 15 αρνιών, τα οποία όπως αναφέρουν οι παθόντες κτηνοτρόφοι είναι έτοιμα προς πώληση.

Μέχρι στιγμής σύμφωνα με αναφορές των ίδιων των κτηνοτρόφων οι δράστες έχουν χτυπήσει περισσότερα από 15 μαντριά και έχουν κλέψει πάνω από 100 – 120 ζώα, προκαλώντας ζημιές πολλών χιλιάδων ευρώ.

Μάλιστα το θράσος τους είναι τέτοιο που προχθές όπως καταγγέλλουν οι κτηνοτρόφοι, σε κάποιο μαντρί έσφαξαν και μία προβατίνα, παίρνοντας το κρέας της και αφήνοντας πίσω το κεφάλι και το δέρμα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου κτηνοτρόφων του Αμπελώνα Ζήση Παρλίτση, οι άγνωστοι δράστες που δρουν ανεξέλεγκτα λόγω και της έλλειψης αστυνομικών περιπολιών στην περιοχή, έχουν προκαλέσει μέσα σε 10 – 15 ημέρες ζημιές σε ζωικό κεφάλαιο που δεν είχαν προκληθεί τα τελευταία 10 – 15 χρόνια.

Μάλιστα τονίζει ότι πέραν του ζωικού κεφαλαίου υπήρξαν κλοπές αρμεκτηρίων και ζωοτροφών, ενώ σε μία περίπτωση έκλεψαν και εξαρτήματα γεώτρησης.

Ο κ. Παρλίτσης βρίσκεται σε επικοινωνία τόσο με τη δημοτική αρχή όσο και με τα αρμόδια αστυνομικά όργανα σε μια προσπάθεια να αυξηθεί η αστυνόμευση στην περιοχή, ενώ οι κτηνοτρόφοι δηλώνουν αποφασισμένοι να προφυλλάξουν το βιό τους ακόμη και με εναλλάξ περιπολίες.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος κ. Σαρχώσης με αφορμή τα απανωτά αυτά κρούσματα για μια ακόμη φορά ζητά αύξηση της αστυνόμευσης στην περιοχή με στόχο την πάταξη της εγκληματικότητας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ