ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΌταν σκοράρεις μόλις 9 πόντους σε ένα ολόκληρο ημίχρονο και έχεις απέναντί σου την πρωτοπόρο και αήττητη του πρωταθλήματος φυσιολογικά χάνεις και τον αγώνα. Κάπως έτσι εξελίχθηκε και το σημερινό ματς- φωτιά για την Ολύμπια στο κλειστό της Νεάπολης, όπου υποδέχτηκε τη Νίκη Λευκάδας , στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών, για να αποχωρήσει τελικά  ηττημένη με σκορ 43-56.

Όλα ξεκίνησαν καλά για τις « πορτοκαλί» που βρέθηκαν να προηγούνται με 9 πόντους στο ημίχρονο (34-23), με τον κόσμο να δημιουργεί μια ωραία ατμόσφαιρα και τη Λευκάδα μάλλον… έξω από τα νερά της.

Ωστόσο η επανάληψη έκρυβε εκπλήξεις. Θολωμένη κρίση, χαλαρές άμυνες, άσκοπες ατομικές ενέργειες  από παίκτριες κλάσης και παιδαριώδη λάθη στοίχισαν και η Νίκη με επιμέρους σκορ 17-7 πλησίασε στον πόντο (41-40).

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤο τέταρτο 10λεπτο ήταν τραγικό για τα κορίτσια του Θοδωρή Λιάκου, ο οποίος παρακολουθούσε ανήμπορος να αντιδράσει, με τις Λαρισαίες να πετυχαίνουν μόλις ένα καλάθι! Φυσιολογικά ήρθε η ήττα απέναντι σε μια ομάδα που δικαιολόγησε τη θέση της στο βαθμολογικό πίνακα, αφού ήξερε τι ζητούσε μέσα στο γήπεδο και τελικά το πήρε!

Από το «ναυάγιο» της Ολύμπια ξεχώρισε η Σπυροπούλου  για την πεισματική της άμυνα και η Κουτσουνούρη.

Κορυφαία της αναμέτρησης η Καρδιτσιώτισα  Μαντώ Ψυχογιού που «φόρτωσε» το λαρισινό καλάθι με 21 πόντους.

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑλγεινή εντύπωση προκάλεσε η φραστική επίθεση με χυδαίες εκφράσεις στην Ψυχογιού, αν και ευτυχώς για την αθλητική παιδεία της πόλης οι… νταήδες ήταν ελάχιστοι και απομονώθηκαν.

Το χάρηκαν με την ψυχή τους τα κορίτσια της Λευκάδας δείχνοντας έτσι πόσο υπολόγιζαν την έδρα της Ολύμπια.

Ανταποκρίθηκαν οι Λαρισαίοι στο κάλεσμα του συλλόγου και με τύμπανα, ιαχές και συνθήματα ενίσχυσαν την προσπάθειά του. Ξεχώρισαν δε για το πάθος τους τα κορίτσια της ποδοσφαιρικής ομάδας Κένταυρος που ήταν στις κερκίδες.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ (Θ. Λιάκος) Κυριτσάκα 4, Καψοκόλη 2, Σουλιώτη, Σκαρλή, Αραπακοπούλου, Σπυροπούλου 3(1), Χαβαλέ 14(1), Κουτσουνούρη 16, Καλλίδου 4, Ντριστέλα.

Επόμενη αντίπαλος για την Ολύμπια η ομάδα του Απόλλωνα Καλαμαριάς σε εκτός έδρας αναμέτρηση.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ