ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ: ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΗΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Την κάθετη διαφωνία της με το ενδεχόμενο επιβολής διοδίων στους παράπλευρους δρόμους στα όρια του δήμου Τεμπών εκφράζει η δημοτική αρχή ζητώντας από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη θέση της και επισημαίνοντας ότι υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ των κατοίκων και των επιχειρήσεων του ίδιου δήμου. Σε ανακοίνωση του δήμου αναφέρονται τα εξής:

Είναι αλήθεια ότι δεν χρειάζονται και πολλές αφορμές για να ξεχειλίσει το ποτήρι της αγανάκτησης στο θέμα των διοδίων.

Είναι αλήθεια επίσης ότι η ελεύθερη διέλευση των δημοτών μας έχει τελειώσει από καιρό.

Πραγματικότητα είναι κι ο γεωγραφικός διαχωρισμός δημοτών κι επιχειρήσεων που εδρεύουν και δραστηριοποιούνται στον ίδιο Δήμο.

Οι κάτοικοι του Δήμου εξυπηρετούνται για θέματα πολεοδομίας  και τεχνικής υπηρεσίας στον Πυργετό, γεγονός που, με την φημολογούμενη εγκατάσταση των διοδίων στα Τέμπη, θα επιβαρύνει οικονομικά τις μετακινήσεις τους.

Επίσης, τίθεται κι ένα ζήτημα ισότιμης μεταχείρισης των παραλιών του Δήμου μας σε σχέση με άλλους παραθαλάσσιους οικισμούς, η πρόσβαση στους οποίους είναι χωρίς διόδια.

Η Δημοτική Αρχή περιμένει την κυβερνητική θέση στο θέμα των διοδίων.

Οφείλουμε να θυμίσουμε όμως ότι οι εθνικές στρατηγικές πρέπει να συμπορεύονται με την πραγματικότητα όπως αυτή διαμορφώνεται στην ελληνική κοινωνία.

Συνέπειες παράπλευρες, τροποποιήσεις συμβάσεων ακόμη και θέματα αστυνόμευσης δεν είναι δυνατό να αναμοχλεύονται χωρίς να είναι γνωστή η κυβερνητική προσέγγιση.

Ως Δημοτική Αρχή διαφωνούμε με τακτικές που σκοπεύουν στον εντυπωσιασμό.

Ως Δημοτική Αρχή είμαστε αλληλέγγυοι στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Το μέλλον είναι κοντά κι εμείς – σε κάθε περίπτωση – θα είμαστε εκεί διεκδικώντας και φροντίζοντας, ώστε να μην μετατραπούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα σε συγκριτικά μειονεκτήματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ