ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΚ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Οι Συν.Ε.Κ. Λάρισας ,θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που μας τίμησαν με την ψήφο τους στις χθεσινές εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το  17ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ. Η ενίσχυση και  η διατήρηση   της πρωτιάς  επιβραβεύει την δράση και τη στάση της παράταξης απέναντι  στα σοβαρά προβλήματα του κλάδου.

Οι εκπαιδευτικοί με την  ψήφο τους έστειλαν ένα ξεκάθαρο   μήνυμα   αντίθεσης επανόδου στο πρόσφατο αντιδραστικό και καταστροφικό παρελθόν. Απέδειξαν ότι διαθέτουν   και μνήμη  και κρίση. Αποδοκίμασαν  λογικές επιλεκτικής  «λωτοφαγίας». Ταυτόχρονα  όμως δεν επιβράβευσαν και  «ισοπεδωτικές, μηδενιστικές λογικές , ισοκατανομής ευθυνών».

Οι αντιπρόσωποι των ΣΥΝΕΚ στο συνέδριο της ΟΛΜΕ  έχουν μεγάλες ευθύνες στην κορυφαία διαδικασία της Ομοσπονδίας που θα χαράξει την πορεία του εκπαιδευτικού κινήματος για τα επόμενα χρόνια .Μια Ομοσπονδία   που θα πρέπει  να συσπειρώσει το σύνολο του κλάδου σε αποφασιστικούς και ενωτικούς αγώνες για τη μεγάλη δημοκρατική αλλαγή στην Παιδεία, την ουσιαστική αναβάθμιση της εργασίας και της ζωής μας. Μπορούμε να αλλάξουμε την εκπαίδευση και την κοινωνία με ιεράρχηση των αιτημάτων μας, προτάσεις , συμμετοχή, διαρκή κινητοποίηση  και συλλογικά οργανωμένο αγώνα με ευρύτερες   κοινωνικές συμμαχίες.

  • υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών
  • διασφαλίζουμε την εκπαίδευση ως δημόσιο και κοινωνικό αγαθό
  • ακυρώνουμε μνημόνια και λιτότητα

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ – ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ