ΠΕΝΤΕ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΨΕΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΘΕΡΜΙΔΕΣ

Πέντε απλούς τρόπους που ενισχύουν τον μεταβολισμό και συμβάλλουν στην πιο εύκολη καύση των θερμίδων παρουσιάζει το περιοδικό Time. Και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί ν’ αλλάξουμε δραματικά τις καθημερινές μας συνήθειες.

Ακόμα και η πιο απλή κίνηση όπως το μάσημα της τσίχλας ή η ορθοστασία έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλουν στην καύση πολλών θερμίδων την ημέρα. Το μυστικό είναι να μην μένουμε ακίνητοι.

Έρευνες έχουν δείξει ότι το πράσινο τσάι μπορεί να αυξήσει τον μεταβολισμό κατά 4% με 5%. Μία κούπα πράσινο τσάι έχει μόλις 2 θερμίδες, αν δεν προσθέσουμε ζάχαρη, και θαυματουργά αποτελέσματα στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού.

Το νερό είναι επίσης πολύ σημαντικός σύμμαχος στην καύση των θερμίδων. Μία γερμανική έρευνα ανακάλυψε ότι 2 ποτήρια νερό των 225ml ενισχύουν την καύση θερμίδων κατά 30% σε λιγότερο από 10 λεπτά και τα αποτελέσματα διαρκούν για περισσότερο από μία ώρα.

Το λεμόνι επίσης βοηθάει. Αν προσθέτουμε μερικές σταγόνες λεμόνι στο τσάι ή το νερό έχουμε δύο ευεργετικά αποτελέσματα. Πρώτον ενισχύουμε τον οργανισμό μας με βιταμίνη C και κατά δεύτερον αυξάνουμε τα ποσοστά καύσης θερμίδων κατά την άσκηση, ακόμα και κατά 25%.

 Και τέλος σημαντικός παράγοντας στην ενίσχυση του μεταβολισμού είναι και το γέλιο. Εκτός από το ότι συμβάλουν στη μακροζωία, 15 λεπτά γέλιου μάς απαλλάσσουν από 40 θερμίδες.

pontos-news.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ