ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Η απάντηση της δημοτικής αρχής Τυρνάβου στην καταγγελία για τους απλήρωτους συμβασιούχους των παιδικών σταθμών

Με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση – καταγγελία της Δράσης Πολιτών για τους απλήρωτους συμβασιούχους των παιδικών σταθμών η δημοτική αρχή του δήμου Τυρνάβου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζει ότι η πληρωμή θα γίνει εντός του Φεβρουαρίου, ενώ υποστηρίζει ότι η καθυστέρηση οφείλεται στη μη έγκαιρη ψήφιση του προϋπολογισμού του δήμου:

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Τυρνάβου, εργάζονται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, προς υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος με τίτλο “Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής ζωής”, με συμβάσεις που λήγουν κάθε χρόνο στις 31 Αυγούστου και ανανεώνονται κάθε 1η Σεπτεμβρίου με διάρκεια ενός έτους.

Όπως είναι φυσικό, η κάλυψη της μισθοδοσίας των συμβασιούχων  από το συγκεκριμένο πρόγραμμα έληξε  για το 2016 την  31η Αυγούστου και οι αποδοχές των εργαζομένων για τους επόμενους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο κ.λ.π  δεν θα μπορούσαν να καλυφτούν από τη παλιά χρηματοδότηση αλλά μόνο με την νέα χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Παρόλα αυτά, με ενέργειες της Δημοτικής Αρχής εκδόθηκε το ένταλμα  16 Ε που αφορούσε μισθοδοσία Σεπτεμβρίου 2016, το οποίο εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο με την παρατήρηση όμως, πως θα πληρωθεί μόνο αυτός ο μήνας και για τους επόμενους θα εκδοθεί ξανά ένταλμα μισθοδοσίας μόνο όταν έρθει η νέα χρηματοδότηση.

Η νέα χρηματοδότηση στο Δήμο ήρθε στις 29 Δεκεμβρίου 2016. Για το λόγο αυτό υπήρξε καθυστέρηση στην πληρωμή των εργαζομένων τουλάχιστον τριών μηνών και θα ήταν δυνατή η πληρωμή εντός του Ιανουαρίου. Τώρα όμως η πληρωμή των εργαζομένων θα γίνει το Φεβρουάριο  γιατί καθυστέρησε να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2017.

Αν ο προϋπολογισμός ψηφιζόταν έγκαιρα δεν θα υπήρχε καμία καθυστέρηση,  από τη στιγμή που ήρθε η νέα χρηματοδότηση .  Αυτά οι εργαζόμενοι τα γνωρίζουν γιατί ενημερώθηκαν από την υπηρεσία και την Δημοτική Αρχή αμέσως μόλις δεν ψηφίστηκε  ο προϋπολογισμός την πρώτη φορά που κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι εργαζόμενοι ανησύχησαν γιατί έχουν την εμπειρία από το παρελθόν, όταν για τον  λόγο ότι και  τότε δεν ψηφίστηκε   έγκαιρα ο προϋπολογισμός,  η πληρωμή συναδέλφων τους καθυστέρησε πάνω από οκτώ μήνες.  Η έγκαιρη πληρωμή όλων των εργαζόμενων στο Δήμο αποτελεί  κύριο μέλημα, κάτι που η  Δημοτική Αρχή  θα ικανοποιεί πάντα, όπως κάνει μέχρι τώρα”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ