ΞΥΠΝΑ! Ο ΠΟΛΥΣ ΥΠΝΟΣ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΝΟΙΑΣ

Σύμφωνα με νεώτερα ιατρικά ευρήματα οι άνθρωποι που κοιμούνται για τουλάχιστον εννέα ώρες κάθε βράδυ έχουν διπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν Αλτσχάιμερ από εκείνους που κοιμούνται λιγότερο από εννέα ώρες.

Αυτή η ανησυχητική είδηση έρχεται από ερευνητές από το Boston University School of Medicine (BUSM). Ανέλυσαν στοιχεία από τη μελέτη Framingham Heart, που ξεκίνησε το 1984 και παρακολούθησε περισσότερα από 5.000 άτομα μεταξύ 30 και 62 ετών. Στο πλαίσιο της μελέτης, καταγραφόταν πόσο κοιμόταν οι συμμετέχοντες κάθε βράδυ, οι οποίοι ελέγχονταν για Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας. Με βάση αυτά τα στοιχεία, οι ερευνητές από το BUSM διαπίστωσαν ότι ο παρατεταμένος ύπνος μπορεί να διπλασιάσει τον κίνδυνο της άνοιας μέσα σε 10 χρόνια.

Αυτό που είναι επίσης ενδιαφέρον είναι ο ρόλος που η εκπαίδευση διαδραματίζει στα ευρήματα της μελέτης. Ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης είπε ότι οι συμμετέχοντες χωρίς απολυτήριο λυκείου είχαν έξι φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν άνοια στο διάστημα των 10 χρόνων.

Αν το αλτσχάιμερ και η άνοια υπάρχουν στην οικογένειά σας, εκπαιδεύστε τον εαυτό σας ώστε να αναγνωρίζει τα πρώτα σημάδια των ασθενειών αυτών.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ