ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΩΛ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Ενθουσιώδους υποδοχής έτυχε πρόσφατα στις Βρυξέλλες η εμφάνιση της Ορχήστρας Ελληνικής Λαϊκής Μουσικής του ΔΩΛ, που επισκέφθηκε το Βέλγιο καλεσμένη της ομάδας γιατρών “Solidarité Médicale avec la Grèce”, η οποία ήδη έχει προσφέρει στο ελληνικό Δημόσιο ένα ειδικό ασθενοφόρο όχημα που διεξάγει δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε απομονωμένα χωριά,

με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων και για δεύτερο όχημα.

Η συναυλία με τον τίτλο «Ένα τραγούδι απ’ την Ελλάδα» και ρεπερτόριο από μια διαδρομή στο αστικό λαϊκό τραγούδι από το σμυρναίικο και πειραιώτικο ρεμπέτικο μέχρι και τις αρχές του ’80, πραγματοποιήθηκε στον ιστορικό χώρο Maison du Peuple στο κέντρο των Βρυξελλών ενθουσιάζοντας το κοινό που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα, για να καταλήξει να χορεύει στους ρυθμούς της ορχήστρας!

Την ορχήστρα αποτελούν οι: Αλέξανδρος Τσιωνάς και Αντωνία Βισβίκη στις φωνές, Αστέρης Τσέτσιλας – φωνή και βιολί, Βαγγέλης Τσιαπλές και Κώστας Ταμβακάς στα μπουζούκια, Σπύρος Καβαλλιεράτος – κιθάρα, Πέτρος Παππάς – φλάουτο και μπαγλαμά, Γιώργος Αγγελάκης – ακορντεόν, Νάνση Χατζή – κοντραμπάσο και ο Γιάννης Μακρυγιάννης στα κρουστά και το χορό.

Τη θαυμάσια εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Δημήτρης Αργυρόπουλος, ο Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας, ο εκπρόσωπος τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας κ. Παναγιώτης Αγραφιώτης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου του Saint-Gilles, εκπρόσωποι φορέων κλπ.

Ε.Π.

ΦΩΤΟ: Ανδρέας Μαρουσούλης

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ