ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ ΓΝΑΘΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΕ ΜΕΡΑ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ!

Ημέρα εφημερίας η χθεσινή (28/4) για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, ωστόσο ένα ακόμη περιστατικό ήρθε να αναδείξει το τεράστιο πρόβλημα ελλείψεων σε προσωπικό.

Μάρτυρας απίστευτου περιστατικού έγινε η σελίδα που βρέθηκε κατά τη διάρκεια της εφημερίας στο ΠΓΝΛ, με ειδικευόμενους να καλύπτουν τις βάρδιες, την ώρα που σε «πολυσύχναστες» κλινικές όπως η χειρουργική ή η ορθοπεδική εφημέρευε μόλις ένας γιατρός, που με τη βοήθεια του νοσηλευτικού προσωπικού γινόταν χίλια κομμάτια στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει δεκάδες περιστατικά, μα και εξαγριωμένους ασθενείς και συνοδούς εξαιτίας της πολύωρης αναμονής.

Στο νοσοκομείο έφτασε περιστατικό με τον ασθενή να μένει κυριολεκτικά με ανοιχτό το στόμα, πιθανότατα εξαιτίας κάποιου προβλήματος στη γνάθο, ο οποίος μετά την πρώτη εκτίμηση του γιατρού που τον εξέταζε και μέσα σε αφόρητους πόνους μάταια αναζητούσε γναθοχειρουργό στο νοσοκομείο!

Σε μέρα εφημερίας δεν εντοπίστηκε, με αποτέλεσμα ο ασθενής μετά από κάμποσα πήγαινε-έλα, πολύωρη παραμονή στο χώρο των επειγόντων και αρκετά νεύρα να αποχωρήσει σε αναζήτηση γιατρού σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Κορυφαίο δε όλων πως μετά την αποχώρησή του μάταια νοσηλευτές και γιατροί τον αναζητούσαν στους διαδρόμους του νοσοκομείου, καθώς ο άνθρωπος αποχώρησε έξαλλος δίχως νωρίτερα να υπογράψει πως φεύγει με προσωπική του ευθύνη, όπως ορίζεται από τον κανονισμό λειτουργίας του νοσοκομείου.

Σημειώνεται πως ανάλογο… κρούσμα αποχώρησης αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή και από την ορθοπεδική κλινική, αφού η εξαιρετική στάση φοιτητών της Ιατρικής αλλά και νοσηλευτικού προσωπικού, σε συνδυασμό με την ψυχραιμία των συνοδών και το… χιούμορ της ασθενούς όπλισαν με υπομονή την άτυχη συμπολίτισσα που καταλήγοντας τραυματισμένη στο νοσοκομείο παρέμεινε επί 4ωρο στους διαδρόμους του για να της γίνει μια ακτινογραφία!

Υ.Γ. Το ρεπορτάζ δεν περιμένει απαντήσεις, πίεση προς πάσα κατεύθυνση και λύσεις περιμένει υπέρ της δημόσιας υγείας και του κοινωνικού συνόλου, που ταλαιπωρείται καθημερινά περνώντας τις πόρτες των πληρωμένων από τις τσέπες του νοσοκομείων.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ