ΝΕΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας με αφορμή τη νομοθέτηση 91 οργανικών θέσεων στο νομό από το Υπουργείο Παιδείας, οι οποίες όμως δεν έχουν αποδοθεί στους εκπαιδευτικούς, προχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι εκπαιδευτικοί της Λάρισας,

που σήκωσαν πανό στην είσοδο των γραφείων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου συνεχίζει να εμπαίζει τους εκπαιδευτικούς των μη κοινών ειδικοτήτων με τη μη απόδοση των οργανικών θέσεων» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Λάρισας «Κ. Κούμας» Δημήτρης Παπαποστόλου, ενώ σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Η οργανική – οριστική τοποθέτηση των εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες, αφενός ικανοποιεί το δικαίωμα της εργασιακής τους ασφάλειας και αφετέρου είναι προς το συμφέρον της δημόσιας εκπαίδευσης, καθώς το παρεχόμενο από αυτούς εκπαιδευτικό έργο συνεχίζεται με ευνοϊκότερες συνθήκες υπέρ των μαθητών, αφού αποτρέπεται η διαρκής αλλαγή εκπαιδευτικών ανά διδακτικό έτος στις σχολικές μονάδες».

Σημειώνεται πως στο  Νομό Λάρισας  το Υπουργείο έχει νομοθετήσει  91 οργανικές θέσεις, οι οποίες δεν έχουν αποδοθεί και είναι οι εξής:

Γαλλικής  Γλώσσας ΠΕ 05 – 25 οργανικές θέσεις
Γερμανικής  Γλώσσας ΠΕ 07 – 7 οργανικές θέσεις
Καλλιτεχνικών ΠΕ 08 – 10 οργανικές θέσεις
Πληροφορικής ΠΕ 19-20 – 47 οργανικές θέσεις
Θεατρικών Σπουδών   ΠΕ 32– 2 οργανικές θέσεις.

Τέλος όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση «το πρόβλημα υπάρχει και με τους εκπαιδευτικούς των κοινών ειδικοτήτων. Οι συνάδελφοι έχουν πλήρες ωράριο , αλλά βρίσκονται εδώ και χρόνια-  χωρίς οργανική-στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ Λάρισας. Το Υπουργείο εδώ αρνείται την ίδρυση νέων οργανικών θέσεων».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ