ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ Η ΛΑΡΙΣΑ

Ιδιώτης προχώρησε σε αποκομιδή σε κεντρικό πεζόδρομο της πόλης

Συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων και κλιμάκωσή τους τουλάχιστο μέχρι την επόμενη Πέμπτη αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ του νομού, οι οποίοι συντασσόμενοι στο πλευρό του συνδικαλιστικού τους οργάνου συνεχίζουν και στη Λάρισα

με καταλήψεις στο αμαξοστάσιο και το φυτώριο αλλά και προγραμματισμό για το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του paidis.com στον απεργιακό σχεδιασμό υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο και για κατάληψη του ΧΥΤΑ, ενώ μιλώντας στη σελίδα ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους Δήμους ν. Λάρισας Ζ. Γκαραλιάκος ξεκαθάρισε πως οι κινητοποιήσεις θα συνεχισθούν «καθώς πρόκειται για αγώνα επιβίωσης, και όχι για αγώνα “τιμωρητικό” απέναντι στους επαγγελματίες και την τοπική κοινωνία».

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει την κίνηση επαγγελματία που την Πέμπτη προχώρησε σε αποκομιδή απορριμμάτων από κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, στη συμβολή των οδών Παπακυριαζή και Μ. Αντύπα, ο κ. Γκαραλιάκος ξεκαθάρισε πως οι εργαζόμενοι βρίσκονται πάντα σε συνεννόηση με τους εμπλεκόμενους φορείς της αγοράς, ζητώντας παράλληλα κατανόηση αλλά και υπομονή από την πλευρά των πολιτών.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως η εν λόγω πρωτοβουλία μάλλον δίχασε την πόλη, καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επικρότησαν με κάποιους άλλους να μιλούν για απεργοσπασία, όταν τουλάχιστο προς το παρόν οι ιδιώτες που θα επιχειρήσουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους έχουν τη δυνατότητα πληρώνοντας το σχετικό αντίτιμο μετά από ζύγιση να αφήσουν τα απορρίμματα στο ΧΥΤΑ.

Εύλογο πάντως παραμένει το ερώτημα αν οι σχετικές πρωτοβουλίες συνεχισθούν που θα εναποτεθεί τόσο σκουπίδι σε περίπτωση κατάληψης και του ΧΥΤΑ!

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ