ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

Η προκαταρκτική εξέταση για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και στο νομό Λάρισας, η απόφαση των εργαζόμενων στην καθαριότητα στο δήμο Λαρισαίων να ενισχύσουν τον αριθμό των απορριμματοφόρων που θα βγουν σήμερα Τετάρτη σε όλο τη δήμο

και η πραγματοποίηση απεργιακής συγκέντρωσης αύριο Πέμπτη έξω από το δημαρχείο συνθέτουν το σκηνικό των εξελίξεων γύρω από το φλέγον θέμα των σκουπιδιών και της εξασφάλισης των θέσεων εργασίας ενόψει και του επικείμενου καύσωνα.

Πιο συγκεκριμένα ο Εισαγγελέας μετά την προχθεσινή πρώτη συνάντηση που είχε με τους δημάρχους και τη συζήτηση μαζί τους όπως και με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων για το πρόβλημα από χθες διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που εκφράστηκε με την κλήση των αντιδημάρχων καθαριότητας όλων των δήμων του νομού για κατάθεση στην αστυνομία στη Λάρισα, Παράλληλα για κατάθεση κλήθηκε και ο εκπρόσωπος της διεύθυνσης Υγιεινής της περιφέρειας ο οποίος ήδη ξεκίνησε επισκέψεις στους δήμους για να εκτιμήσει την κατάσταση πριν κάνει την κατάθεσή του.

Παράλληλα σήμερα μετά την αναβολή της συνεδρίασης του δσ. του δήμου Λαρισαίων υπήρξε συνάντηση των εργαζόμενων με το δήμαρχο Απ. Καλογιάννη κατά τη διάρκεια της οποίας μέσα σε κλίμα έντασης αποφασίστηκε από τους εργαζόμενους να βγουν κα’ όλη τη διάρκεια της σημερινής ημέρας συνολικά 17 απορριμματοφόρα με το ανάλογο προσωπικό για να καθαριστούν συνοικίες, και δημοτικές ενότητες. Παράλληλα θα συνεχιστούν οι ψεκασμοί και οι απολυμάνσεις αλλά και οι μεταφορές απορριμμάτων με σάρωθρα.

Τέλος ενόψει της αυριανής απεργίας οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ του νομού θα πραγματοποιήσουν απεργιακή συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο της Λάρισας ενώ δεν αποκλείεται κάποιοι από αυτούς να μεταβούν στην Αθήνα για την απεργιακή συγκέντρωση της ΠΟΕ ΟΤΑ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ