Γιατροί συνιστούν στατίνες μαζί με τα γεύματα σε fast-food εστιατόρια!

Βρετανοί καρδιολόγοι προτείνουν να σερβίρονται χάπια στατίνης -δηλαδή χάπια, που μπορούν να σταματήσουν ή ακόμα και να αναστρέψουν την εξέλιξη των καρδιοπαθειών- μαζί με το μπέργκερ, το αλάτι και το κέτσαπ στα εστιατόρια γρήγορου φαγητού.

Έτσι θα μπορούσαν να αποζημιώσουν τους πελάτες τους για το κακό που προκαλούν στην καρδιά τους, ισχυρίζονται οι καρδιολόγοι.

Αν τα σάντουιτς συνοδεύονταν και από χάπι στατίνης, οι πελάτες θα αντιστάθμιζαν την αρνητική επίδραση των τροφών αυτών στον οργανισμό τους.

Την πρόταση αυτή έκανε σε εργασία που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Cardiology, από τον Dr Darel Francis, καρδιολόγο στο Imperial National Heart and Lung Institute.

Αρκετοί γιατροί διαφώνησαν με τον Dr Darel Francis, και ισχυρίζονται ότι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, απλώς θα αυξανόταν η κατανάλωση του γρήγορου φαγητού.

Ο Francis όμως ισχυρίζεται ότι ναι μεν οι στατίνες δεν εξαφανίζουν όλες τις αρνητικές επιπτώσεις του ανθυγιεινού φαγητού στον άνθρωπο, και ότι είναι καλύτερα να αποφεύγει κανείς τελείως το γρήγορο φαγητό, όμως ένα χάπι μειώνει τον κίνδυνο καρδιακού επεισοδίου στον ίδιο βαθμό που ένα μπέργκερ τον αυξάνει.

Ο καθηγητής Peter Weissberg,  διευθυντής του British Heart Foundation, αντέκρουσε τις παραπάνω απόψεις λέγοντας ότι: «Η πρόταση ότι οι βλαβερές επιπτώσεις του γρήγορου φαγητού μπορούν να σβηστούν αν κάποιος πάρει χάπι στατίνης, δεν θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη. Οι στατίνες είναι σημαντικό φάρμακο για ανθρώπους που έχουν υψηλό ρίσκο να αναπτύξουν καρδιακή πάθηση. Δεν είναι μαγικές σφαίρες!!!».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ