Ολοκληρώνεται το παζλ σε περιφέρεια Θεσσαλίας και δήμους του νομού Λάρισας

Αύριο αναμένεται να ανακοινώσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τα ονόματα των υποψηφίων περιφερειαρχών που θα στηρίξει το κόμμα στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Για τη Θεσσαλία σύμφωνα με δημοσιεύματα του αθηναϊκού Τύπου προβάδισμα έχει ο πρώην βουλευτής και νυν περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Φώτης Χατζημιχάλης, ενώ τις τελευταίες ημέρες άρχισε να ακούγεται και το όνομα της βουλευτή Μαγνησίας κ. Ροδούλας Ζήση, ενώ φυσικά στην κούρσα παραμένει και ο νυν νομάρχης Μαγνησίας κ. Απ. Παπατόλιας.

Με την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ ολοκληρώνεται σε ένα μεγάλο ποσοστό το παζλ των υποψηφιοτήτων σε επίπεδο περιφέρειας Θεσσαλίας, αφού οι μοναδικές εκκρεμότητες είναι αυτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει τις εσωκομματικές διαδικασίες και του ΛΑΟΣ που μάλλον καταλήγει στην υποψηφιότητα του βουλευτή κ. Αστ. Ροντούλη αν και έχει ακουστεί και το όνομα του κ. Γ. Γαρουφαλιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχουν ανακοινώσει υποψηφίους η ΝΔ τον κ. Κ. Αγοραστό και το ΚΚΕ τον κ. Β. Μπούτα.

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Στο δήμο Λαρισαίων όλα δείχνουν ότι θα πάμε σε εκλογές με 6 υποψηφίους. Πρόκειται για τους κ.κ. Κ. Τζανακούλη που έχει τη στήριξη της ΝΔ, Γ. Σάπκα που έχει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, Γ. Λαμπρούλη που έχει τη στήριξη του ΚΚΕ, Απ. Καλογιάννη που έχει τη στήριξη του ΣΥΝ και των Οικολόγων, Ντ. Διαμάντο και Γ. Μπαρτζώκη που κατεβαίνουν ως ανεξάρτητοι.

ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Σαφώς πιο ξεκάθαρη είναι η εικόνα στους δήμους με δεδομένο ότι ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ έχουν ανακοινώσει το σύνολο των υποψηφίων, ενώ και η ΝΔ αναμένεται να κλείσει εντός της εβδομάδας τις όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν. Από εκεί και πέρα ο ΣΥΝ θα κατεβάσει υποψηφίους σε δύο ή τρεις δήμους πέραν της Λάρισας, ενώ ο ΛΑΟΣ μάλλον θα επιλέξει να στηρίξει κάποιους υποψηφίους.

Βάσει αυτής της εικόνας υποψήφιοι ανά δήμο θα είναι:

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ

Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τον νυν δήμαρχο Μελιβοίας κ. Αντ. Γκουντάρα και το ΚΚΕ τον κ. Ρίζο Μαρούδα. Η ΝΔ θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα στους κ.κ. Β. Κουτσιαντά νυν δήμαρχο Αγιάς και Κ. Πατσά νυν δήμαρχο Λακέρειας, ο οποίος όμως έχει στο πλευρό του και τον νυν δήμαρχο Ευρυμενών.

ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει τον νυν δήμαρχο Ελασσόνας κ. Γιώργο Πασχόπουλο, η ΝΔ τον πρώην δήμαρχο κ. Χρ. Καραγιάννη και το ΚΚΕ τον κ. Δημήτρη Αβρανά. Ο ΣΥΝ καταβάλλει προσπάθεια για τη δημιουργία σχήματος.

ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ

Το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε την υποστήριξή του στο νυν δήμαρχο Νίκαιας κ. Ρίζο Κομήτσα και το ΚΚΕ στον κ. Χρήστο Χαλκιά. Στο συγκεκριμένο δήμο η ΝΔ μάλλον δεν θα ανακοινώσει στήριξη σε κάποιον υποψήφιο με δεδομένο ότι ο κ. Αθ. Κοκκινούλης δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο ενώ υπάρχει και η αυτόνομη υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Πλατυκάμπου κ. Αλ. Χονδρονάσιου. Συνδυασμό στο συγκεκριμένο δήμο αναμένεται να δημιουργήσει και ο ΣΥΝ.

ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ

Το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι στηρίζει τον κ. Κώστα Κολλάτο, ενώ η ΝΔ αναμένεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, να ανακοινώσει τη στήριξή της στο νυν δήμαρχο Γόννων κ. Αν. Τόλλιο. Το ΚΚΕ στηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Χρ. Μπίκα.

ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει τον κ. Νίκο Μαλάκο, το ΚΚΕ τον νυν δήμαρχο κ. Χρ. Κιτσίδη, ο οποίος πήρε πρόσφατα και τη στήριξη του ΣΥΝ, ενώ η ΝΔ θα οριστικοποιήσει εντός της εβδομάδας για το αν θα στηρίξει τον κ. Αθ. Χρυσοβέργη νυν δήμαρχο Αμπελώνα ή τον κ. Αθ. Νασίκα πρώην δήμαρχο Τυρνάβου, η αν δεν δώσει καμία απολύτως στήριξη.

ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να στηρίξει τον κ. Αρη Καραχάλιο, ενώ ενδιαφέρον για να είναι υποψήφιοι έχουν εκδηλώσει ο πρώην δήμαρχος κ. Αχ. Γκουντόπουλος και ο κ. Δ. Φεγγίτης.

Υποψήφια θα είναι εκ νέου η νυν δήμαρχος κ. Μ. Ιφου, ενώ το ΚΚΕ ανακοίνωσε τη στήριξή του στον κ. Αστ. Μολόχα.

Υποψήφιος, ο πρώην δήμαρχος Αχιλλέας Γκουντόπουλος. Υποψήφιος και ο Άρης Καραχάλιος με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ. Δημοσιεύματα αναφέρουν ως πιθανή την υποψηφιότητα του Φαρσαλινού αστυνομικού διευθυντή της ΕΛ.ΑΣ., Κώστα Δαμιανού. Υποψήφιος με το ΚΚΕ, ο Αστέριος Μολόχας.

Η ΝΔ αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα αφού σε όλες τις μέχρι σήμερα προσπάθειες δεν στάθηκε δυνατό να υπάρξει κοινή γραμμή πλεύσης αφού ο νυν δήμαρχος Πολυδάμαντα κ. Ευαγ. Μπαλατσός, ο κ. Χρ. Καπετάνος και ο κ. Β. Λιαπόπουλος επιμένουν στην υποψηφιότητά τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ