Για τους εξοπλισμούς τίποτα

Γράφει ο Γιάννης Παιδής

Μία από τα ίδια και η συνέντευξη του πρωθυπουργού, ο οποίος φέτος στη ΔΕΘ επέλεξε να στείλει μηνύματα αισιοδοξίας για την Ελλάδα που θα δούμε τα επόμενα χρόνια, αφού δεν είχε και τίποτα να δώσει στον ελληνικό λαό που πληρώνει την κρίση με το ακριβότερο τίμημα.

Και ενώ πολλά ειπώθηκαν για ΦΠΑ, αύξηση φόρου στο πετρέλαιο, για τη μη λήψη μέτρων, αυτό που θα μπορούσε να πει ο κ. Παπανδρέου και δεν το είπε, ήταν ότι η Ελλάδα μπορεί και θέλει να μειώσει τους εξοπλισμούς έστω και κατά ένα ή δύο δισ. ευρώ φέτος, ώστε να μη χρειαστεί να μιλάμε… για άλλα μέτρα, ή για φοροεπιδρομή στους ασθενέστερους, αφού και με τη νέου τύπου περαίωση, οι μικρομεσαίοι θα την πληρώσουν.

Δυστυχώς όμως το θέμα των εξοπλισμών, στο οποίο αναφέρθηκε και ο αρχηγός των «πράσινων της Γαλλίας στο ευρωκοινοβούλιο, εγκαλώντας Γερμανούς και Γάλλους επειδή μας δανείζουν για να πάρουμε όπλα, δεν το αγγίζει κανείς, ούτε στην κυβέρνηση ούτε στην αντιπολίτευση, και κανείς δεν ζητά αυτή την περιβόητη μείωση, τώρα που η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού.

Αντί λοιπόν μειώσεων στους εξοπλισμούς τα χρήματα και πάλι θα αναζητηθούν από τους μη έχοντες και μη κατέχοντες, αφού για τους έχοντες ανακοίνωσε μειώσεις στη φορολογία ο κ. Παπανδρέου για να αυξηθούν δήθεν οι επενδύσεις, όπως άλλωστε είχε γίνει και τα προηγούμενα χρόνια, όταν η χώρα βούλιαξε με τις Αλογοσκούφιες επιλογές, που, παρά τις μειώσεις φόρων στους επιχειρηματίες, δεν έφεραν ούτε μία επένδυση και δεν δημιούργησαν ούτε μία νέα θέση εργασίας

Αυτή τη φορά όμως όσο και να αναζητηθούν τα χρήματα, δεν θα βρεθούν αφού απλά δεν υπάρχουν και έτσι και η περαίωση και όλα τα άλλα σχέδια θα πάνε στράφι, όπως πήγε η αύξηση του ΦΠΑ, η αύξηση στα ποτά και τα τσιγάρα και όλοι οι φόροι που επιβάλλονται σε περιόδους κρίσης.

Με την ύφεση να γιγαντώνεται η φοροεπιδρομή δεν θα πετύχει τίποτα και καλά θα κάνει ο πρωθυπουργός που τόσα επενδύει στις διεθνείς σχέσεις, να ξεκινήσει εκστρατεία για να αναγνωριστούν τα σύνορα της χώρας σαν σύνορα της Ε.Ε., και κάθε απειλή κατά της Ελλάδας να θεωρείται απειλή κατά της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Μόνο έτσι θα σταματήσουμε να σπαταλάμε δισ. σε άχρηστους εξοπλισμούς, στηρίζοντας τη βιομηχανία της Γερμανίας, της Γαλλίας, των ΗΠΑ κ.λπ. και αποδυναμώνοντας τη χώρα και τους πολίτες της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ