Κατέλαβαν συμβολικά τα γραφεία της ΔΕΗ

Σε συμβολική κατάληψη των γραφείων της ΔΕΗ, σε Λάρισα και Βόλο, προχώρησαν χτες το πρωί συνδικαλιστές ταξικών συνδικάτων και εργαζόμενοι, ύστερα από κάλεσμα των τοπικών Γραμματειών του ΠΑΜΕ, απαιτώντας να παρθούν πίσω οι υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος. Απαίτησαν, επίσης,… να μειωθούν κατά 30% τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος, σταθερού τηλεφώνου σε άνεργους, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.

Από τις 8.30 μέχρι τις 11 το πρωί, ήταν εκεί βροντοφωνάζοντας συνθήματα και καλώντας τους εργαζόμενους και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα να απαντήσουν αγωνιστικά ενάντια στις ληστρικές αυξήσεις και να ενισχύσουν αποφασιστικά τους συνδυασμούς της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στις ερχόμενες εκλογές, για να δώσουν δύναμη στους αγώνες τους.

«Να μην αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ, κανένας άνεργος χωρίς ρεύμα, η ενέργεια είναι δημόσιο αγαθό» αναγράφονταν στα μεγάλα πανό που ανάρτησαν στις προσόψεις των δύο κτιρίων της ΔΕΗ, ενώ σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ που μοιράζονταν στον κόσμο επισημαίνονταν ότι «η λαϊκή ψήφος πρέπει να γίνει το βόλι εναντίον των υποψηφίων των συνδυασμών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και όσων εμφανίζονται ως αντιμνημονιακοί  και υπερκομματικοί, που έχουν στηρίξει, συμφωνήσει και εξακολουθούν να στηρίζουν τις στρατηγικές επιλογές των μονοπωλίων, που νέμονται τον παραγόμενο πλούτο, κατ’ επέκταση και την ηλεκτρική ενέργεια»

Στην κινητοποίηση στη Λάρισα παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τη Μαρία Γαβαλά, υποψήφια αντιπεριφερειάρχη και τον Γ. Λαμπρούλη, υποψήφιο δήμαρχο Λαρισαίων και στο Βόλο ο Απ. Νάνος, υποψήφιος δήμαρχος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ