1,5 εκατ. κ.μ. νερού από τον Πηνειό χύνονται στη θάλασσα

«Η Γυρτώνη σταμάτησε, ο Αχελώος ματαιώνεται, τα φράγματα αναβάλλονται, ας μας πουν επιτέλους πώς θα ζήσει η Λάρισα και η Θεσσαλία» δήλωσε η υπ. αντιπεριφερειάρχης,Ρένα Καραλαριώτου. «Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι το μεγάλο φράγμα της Γυρτώνης είναι κατά 90% έτοιμο, ότι μπορούμε με ένα… φύσημα να αποθηκεύουμε 1,5 εκατ. κυβικά μέτρα νερού κάθε χρόνο και οι εργασίες να έχουν σταματήσει με αποτέλεσμα τεράστιες ποσότητες νερού από τον Πηνειό να εξακολουθούν να χύνονται στη θάλασσα».

Τη δήλωση αυτή έκανε η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης όταν επισκέφθηκε χτες το μεγάλο φράγμα του Πηνειού στη Γυρτώνη, από το οποίο ο νομός Λάρισας προσδοκά να λύσει σε μεγάλο βαθμό το αρδευτικό του πρόβλημα και το οποίο εδώ και ένα χρόνο είναι σταματημένο.

«Δώσαμε μεγάλο αγώνα σα νομός γι’ αυτό το έργο, όπως και για άλλα πολλά” συνέχισε η κ. Ρένα Καραλαριώτου “και δεν είμαστε διατεθειμένοι να καταθέσουμε τα όπλα. Ο Αχελώος σταμάτησε, τα φράγματα που σχεδιάσαμε στη Νομαρχία δεν προχωρούν, οι ταμιευτήρες το ίδιο, ας μας πουν επιτέλους εμάς που ζούμε στη Θεσσαλία πώς να επιβιώσουμε στα χρόνια αυτά της δραματικής κλιματικής αλλαγής».

Εμείς σήμερα δεν ήλθαμε εδώ για να κάνουμε ούτε αντιπολίτευση, ούτε για προσωπική προβολή. Ήλθαμε για να επισημάνουμε ένα πρόβλημα και ένα τεράστιο λάθος της κυβέρνησης. Προσωπικά καταλαβαίνω την οικονομική θέση της χώρας, αλλά δεν μπορεί να παγώνεις έργα που θα σου ανταποδώσουν στο πολλαπλάσιο τα χρήματα τους από τον πρώτο κιόλας χρόνο της λειτουργίας τους. Όλα έχουν ένα όριο“.

* Με την επίσκεψη της στο μεγάλο αυτό έργο που είχε δρομολογηθεί επί υπουργίας Σουφλιά – ύψους 30 εκατ ευρώ – η κ. Καραλαριώτου θέλησε να αναδείξει το οξύτατο αρδευτικό πρόβλημα του νομού, και να πει ότι για το συνδυασμό «Συμμαχία υπέρ των πολιτών» το θέμα αυτό είναι από τις μεγαλύτερες προτεραιότητες.

Η υπ. αντιπεριφερειάρχης συνοδευόταν από τους υποψήφιους του συνδυασμού αντινομάρχη Χρ. Σιδερόπουλο, το δήμαρχο Κώστα Δεσπόπουλο, την έπαρχο Μαρία Μαμάρα, την πρόεδρο του Δ.Σ Αγιάς κ Σοφία Σοφολόγη, τη γεωπόνο κ. Ράνια Σταφύλη.

Την κ. Καραλαριώτου ενημέρωσαν ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Πηνειού και υποψήφιος δημ. σύμβουλος Κιλελέρ με το συνδυασμό Κοκκινούλη, κ. Γ. Λαδόπουλος, ο ειδικός σύμβουλος νομάρχη κ. Κ. Γκούμας και ο ανάδοχος του έργου κ. Παυλίδης

«Για το συνδυασμό «Συμμαχία υπέρ των πολιτών» η εξασφάλιση νερού είναι ζήτημα ζωής. Είναι ζήτημα ύδρευσης, άρδευσης, περιβάλλοντος αλλά και οικονομικής ανάπτυξης».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ