Κλείνουν και πάλι τα Τέμπη

Σε απόφαση για νέο κλείσιμο των Τεμπών, εξαιτίας της απογευματινής βραχόπτωσης, προχώρησαν οι εκπρόσωποι της κατασκευάστριας εταιρείας σε συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών. Το στοιχείο που βάρυνε υπέρ της απόφασης για νέο κλείσιμο των Τεμπών και για «κόψιμο της χώρας στα δύο»  είναι οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, αλλά και… η πρόγνωση του καιρού για έντονα φαινόμενα και τις επόμενες ώρες. Εκείνο που μένει πλέον είναι η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας για τις εναλλακτικές διαδρομές και για τις ρυθμίσεις της κυκλοφορίας.

Στην επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρονται τα εξής: “Σήμερα Παρασκευή 15.10.2010 και ώρα 14:40 σημειώθηκε πτώση λίθου διαμέτρου 40 εκατοστών εντός της Κοιλάδας των Τεμπών στη χιλιομετρική θέση 389+600.

Ύστερα από αρχική αξιολόγηση του συμβάντος και λαμβάνοντας υπόψη τα αναμενόμενα έντονα καιρικά φαινόμενα, αποφασίστηκε σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές η διακοπή της κυκλοφορίας εντός της κοιλάδας έως ότου ολοκληρωθεί αύριο Σάββατο η διεξοδική επιθεώρηση της περιοχής από ειδικούς γεωλόγους – αλπινιστές.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που θα ισχύσουν κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού του παραπάνω τμήματος και οι παρακαμπτήριες οδοί, θα ανακοινωθούν από την αστυνομία, ενώ θα τοποθετηθεί άμεσα επί του αυτοκινητοδρόμου η απαραίτητη πληροφοριακή σήμανση.

Επίσης ενημερώνουμε τους χρήστες ότι αναστέλλεται η είσπραξη διοδίων στο τμήμα του έργου που επηρεάζεται από τον αποκλεισμό, ήτοι στους ακόλουθους Σταθμούς Διοδίων:

1)    Μακρυχωρίου

2)    Πλευρικό Μακρυχωρίου

3)    Πλευρικούς Γυρτώνης

4)    Πυργετού

Νεότερη ενημέρωση θα δοθεί αύριο Σάββατο μετά την ολοκλήρωση της επιθεώρησης“.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ