Πρόσθετες παρεμβάσεις για την ενίσχυση της γέφυρας Τυρνάβου

Παρά το γεγονός ότι Νομαρχία και Δήμοι του νομού ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στις 31-12-2010 η μέριμνα για την πολιτική προστασία και αντιμετώπιση πιθανών εκτάκτων στο Ν. Λάρισας εξακολουθεί να λαμβάνεται. Στο πλαίσιο αυτό συνήλθε χτες το Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο (ΣΝΟ) του Ν. Λάρισας στην τελευταία του συνεδρίαση με αυτήν τη μορφή (αφού αλλάζει με τον «Καλλικράτη») και εξέτασε την ετοιμότητα που υπάρχει στο νομό. Τονίστηκε δε ότι ιδιαίτερη μέριμνα θα ληφθεί για τη γέφυρα του Τυρνάβου που μελετάται να ενισχυθεί με νέες παρεμβάσεις ώστε να αποτραπεί πιθανή περίπτωση ζημιών. Ο αρμόδιος αντινομάρχης κ. Χρ. Καλομπάτσιος, μέσα σε μια συγκινησιακή ατμόσφαιρα, ευχαρίστησε όλους όσους ενεπλάκησαν κατά καιρούς στην πολιτική προστασία του νομού, Δήμους, Υπηρεσίες και, κυρίως τις εθελοντικές Οργανώσεις.

«Πήγαμε καλά», σημείωσε ο κ. Καλομπάτσιος ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για το επίπεδο πολιτικής προστασία που κατέκτησε ο Ν. Λάρισας, χάρη στο οποίο αντιμετώπισε πυρκαγιές, χιονοπτώσεις, πλημμύρες, μεγάλα ατυχήματα κ.α με άριστο τρόπο και συνεργασία.

«Παρά τις όποιες ελλείψεις είχαμε σε χρήματα και εξοπλισμό, καταφέραμε με τη συνεργασία όλων και την αφοσίωση στο καθήκον να ανταπεξέλθουμε σε ό,τι μας ζητήθηκε. Ελπίζουμε  ότι η πολιτική προστασία που θα λάβει νέα μορφή από την 1η Ιανουαρίου θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων που απαιτείται.» Κάνοντας μια αποτίμηση της φετινής κατάστασης το ΣΝΟ είπε ότι ο νομός, παρά τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών δεν αντιμετώπισε πρόβλημα. Συμφωνήθηκε να συνεχιστεί ο καθαρισμός των  ρεμάτων και να υπάρχει επαγρύπνηση για τυχόν ακραία καιρικά φαινόμενα που είναι αναμενόμενα ενόψει του χειμώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ