Τι επιτρέπεται και τι όχι στην προεκλογική περίοδο

Λεπτομέρειες για ζητήματα της προεκλογικής περιόδου, συζητήθηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης της Διαπαραταξιακής Επιτροπής (η οποία συστήνεται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών) που συνεδρίασε υπό την προεδρία του αναπληρωτή Δημάρχου Λαρισαίων κ. Σπ. Μπαρμπούτη και με τη συμμετοχή εκπροσώπων των δημοτικών και περιφερειακών συνδυασμών. Η συνεδρίαση των επιτροπών είχε σαν αντικείμενο συζήτησης τον τρόπο χρήσης των χώρων που διατίθενται στις παρατάξεις κατά την προεκλογική περίοδο και άλλων λεπτομερειών, όπως ορίζονται από τις κείμενες διατάξεις της εγκυκλίου που έχει εκδώσει το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο κ. Μπαρμπούτης ζήτησε από όλες τις παρατάξεις να σεβαστούν τις διατάξεις της νομοθεσίας να μην προβούν σε υπερβολές που θα καταστρατηγούν τον νόμο αλλά και θα διαταράξουν την εύρυθμη λειτουργία της πόλης. Εξάλλου ενημέρωσε τους εκπροσώπους των παρατάξεων, ότι οι χώροι διάθεσης για την πραγματοποίηση των ομιλιών των παρατάξεων θα διατίθενται από το Δήμο μετά από αίτησή τους, με προτεραιότητα βασισμένη στην ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Η προβολή των παρατάξεων επιτρέπεται στα σταθερά πλαίσια του Δήμου και μπορούν να διατίθενται επί ίσοις όροις και αναλογικά. Υπάρχουν 400 ειδικές θέσεις στους φανοστάτες όπου μπορεί να τοποθετηθεί αφίσα διαστάσεων 0,6 x 0,8 μ.

Επιτρέπεται επίσης η τοποθέτηση καλαίσθητων περιπτέρων από τις παρατάξεις διαστάσεων 2 x 2 x 2 μέτρα σε διατιθέμενους χώρους.

 

Απαγορεύεται

η ανάρτηση πανό, αεροπανό και πάσης φύσεως ομοίων αντικειμένων πάνω από δρόμους πλατείες και λοιπούς χώρους.

η χρήση πλαστικών σημαιών και γενικά προεκλογικού υλικού ή διαφημιστικά τρικ, εφόσον το υλικό δεν είναι ανακυκλώσιμο.

η χρήση χρωστικών ουσιών, η αναγραφή συνθημάτων σε εξωτερικές επιφάνειες δημόσιων ή ιδιωτικών χώρων.

η επικόλληση αφισών ή άλλων εντύπων σε πλαίσια καθώς και η χρήση χώρων, που έχουν διατεθεί – από το Δήμο – σε άλλη παράταξη.

Με τον ίδιο τρόπο διατίθενται και τα σταθερά πλαίσια της εμπορικής διαφήμισης και που στην προεκλογική περίοδο διατίθενται στις παρατάξεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ