Γ. Σάπκας: Καλούμε πανστρατιά όλων όσων ζητούν διαφάνεια και αξιοκρατία

Κάλεσμα σε συστράτευση για το μέλλον του Δήμου απηύθυνε ο επικεφαλής της παράταξης «Λαρισαίων Πόλις» κ. Γιάννης Σάπκας, προς όλους τους πολίτες και κυρίως σε όσους απείχαν, με στόχο την αλλαγή στο δήμο Λαρισαίων. Ο κ. Σάπκας αναφέρει τα εξής: «Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν με τη συμμετοχή τους στην άψογη διεξαγωγή του πρώτου γύρου των εκλογών.

Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την ψήφο τους. Εκφράζουμε την εκτίμηση μας προς όλους τους πολίτες που προτίμησαν με την ψήφο τους άλλες παρατάξεις.

Το γεγονός που κυριάρχησε στις εκλογές αυτές ήταν αναμφίβολα η αποχή. Ένα μεγάλο μέρος των λαϊκών και μικρομεσαίων στρωμάτων, που πληρώνει τις συνέπειες της κρίσης χωρίς να ευθύνεται έδειξε με την απουσία του από την εκλογική διαδικασία τη δυσαρέσκειά του, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα, που παραλείφθηκε από τους φυσικούς παραλήπτες του.

Απευθυνόμαστε σε όλους αυτούς τους συμπολίτες μας και τους καλούμε την Κυριακή 14 Νοεμβρίου να καταδικάσουν τη Δημοτική Αρχή του κ. Τζανακούλη, που για 12 ολόκληρα χρόνια συμμετείχε ενεργά στο πανηγύρι της σπατάλης και ήταν πάντα παρόν στο μεγάλο φαγοπότι, που προκάλεσε την κρίση στη χώρα μας.

Τους ζητάμε να συμμετέχουν στην προσπάθειά μας για ένα δήμο της διαφάνειας, των ίσων ευκαιριών, της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ανάπτυξης.

Ιδιαίτερα καλούμε τους νέους, που αντιμετωπίζουν καθημερινά την ανεργία και την κοροϊδία, από μια δημοτική αρχή που ξέρει να ρίχνει το δόλωμα του βολέματος, τακτοποιώντας μόνο τα «δικά της τα παιδιά», να συστρατευτούν μαζί μας,  για να κάνουμε πράξη ένα δήμο, που θα αντιμετωπίζει τους νέους ως πολίτες και όχι ως πελάτες.

Είμαστε μια αυτόδιοικητική παράταξη που στηρίζεται από έναν συγκεκριμένο πολιτικό φορέα. Είναι τιμή μας αυτό.

Η πορεία μας ωστόσο, οι προτάσεις μας, η αυτοδιοικητική μας λειτουργία δεν χαρίζεται σε κανέναν…

Το διακύβευμα των εκλογών είναι η πορεία αυτής της πόλης. Υπάρχει ένα σύστημα εξουσίας που πρέπει να καταρρεύσει. Υπάρχει ένα σύστημα εξουσίας που πρέπει να συντριβεί.

Σήμερα βρισκόμαστε απέναντι στην πρόκληση, αλλά και στην ευκαιρία. Υπάρχει τρόπος να συμφωνήσουμε, αυτή την κρίσιμη ώρα, σε πολιτικές. Να κινητοποιήσουμε τους πολίτες, να δώσουμε μια νέα ευκαιρία στον τόπο μας.

Καλούμε όλους τους πολίτες αυτού του δήμου, όλες τις παρατάξεις για μια κοινή πορεία με δεσμεύσεις, επάνω σε πολιτικές. Αμοιβαίες υποχωρήσεις και κοινή δράση. Η «Λαρισαίων Πόλις» αναλαμβάνει την ευθύνη. Το ίδιο καλούνται να κάνουν και οι υπόλοιποι. Όλοι μας.

Καλούμε πανστρατιά όλων των πολιτών που ζητάνε διαφάνεια αξιοκρατία, κανόνες και δημοκρατικές λειτουργίες.

Το βράδυ των εκλογών η νίκη της πόλης δε θα συνδεθεί με τη σημαία κανενός κόμματος. Ανήκει στη Λάρισα. Ανήκει στους πολίτες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ