ΚΚΕ: “Οχι” σε Ν. Μαλάκο και Αθ. Νασίκα

Να καταδικάσουν με την ψήφο τους την Κυριακή τους κ.κ. Ν. Μαλάκο και Αθ. Νασίκα καλεί η Κ.Ο. του ΚΚΕ στο δήμο Τυρνάβου τους πολίτες που στήριξαν στον πρώτο γύρο το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Προτρέποντάς τους να ρίξουν λευκό ή άκυρα ψηφοδέλτια. Σε ανακοίνωσή της σημειώνονται τα εξής:

«Χαιρετίζουμε χους χιλιάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολουμένους, μικρομεσαίους αγρότες, νεολαία, γυναίκες και χαμηλοσυνταξιούχους του δήμου Τυρνάβου που ψήφισαν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Δήμου και της Περιφέρειας.

Ευχαριστούμε όλους εκείνους που για πρώτη φορά έκαναν το βήμα και ψήφισαν τα ψηφοδέλτια που στήριξε το ΚΚΕ. Νιώθουμε αυξημένη την ευθύνη να ενισχύσουμε τους δεσμούς με όλα αυτά τα λαϊκά στρώματα που μιας εμπιστεύτηκαν.

Οι εκλεγμένοι κομουνιστές στο Δήμο και την Περιφέρεια θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας και μέσα στα όργανα της τοπικής διοίκησης αλλά κυρίως στην οργάνωση του καθημερινού αγώνα στη γραμμή πλατιάς συσπείρωσης των λαϊκών δυνάμεων κόντρα στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, σε ριζική αντίθεση με τη βαρβαρότητα του μνημονίου, τις επιλογές του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε., με βασικό στόχο την οικοδόμηση μιας ισχυρής κοινωνικής συμμαχίας εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής φιλολαϊκής. Η μάχη που δώσαμε ήταν δύσκολη και σκληρή, αντιπαλεύοντας εκβιασμούς – ρουσφέτια – υποσχέσεις – μηχανισμούς, τη δώσαμε με όλες μιας τις δυνάμεις. Δυστυχώς για ελάχιστους ψήφους δεν περάσαμε στο δεύτερο γύρο, αλλά αυτό δεν μειώνει ούτε στο ελάχιστο το θετικό αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εκλογών.

Η δυναμική που δημιουργήθηκε με τα ποσοστά της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον πρώτο γύρο, να διευρυνθεί περισσότερο στο δεύτερο γύρο. Να καταδικαστεί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, καταδικάζοντας σε τοπικό επίπεδο τον κ. Νασίκα τον οποίο γνωρίσαμε στο παρελθόν και ως δήμαρχο και ως αγροτοσυνδικαλιστή. Υπηρετεί την πολιτική της ΝΔ, της ΕΕ, των βιομηχάνων, αυτή θα συνεχίσει να υπηρετεί.

Αλλά να καταδικάσει και τον κ. Μαλάκο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που συμφώνησε και συμφωνεί στην άγρια αντιλαϊκή πολιτική του κόμματος που τον στηρίζει, πρόθυμος να υλοποιήσει τον αντιλαϊκό «Καλλικράτη». Καλούμε το λαό του νέου δήμου Τυρνάβου να εκφράσει στην κάλπη, την αντίθεση του, ψηφίζοντας λευκό ή άκυρο.

Η θέση μας αυτή, όπως άλλωστε απ’ την αρχή εκφράσαμε, επιβεβαιώνει τη συνέπεια, καθαρότητα και ειλικρίνεια απέναντι στο λαό της περιοχής μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ