Επτά νεκροί από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση για να ανασυρθούν οι νεκροί και οι τραυματίες από την πτώση ελληνικού λεωφορείου σε χαράδρα στην Αλβανία. Στις 3 τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε από αλβανικά σωστικά συνεργεία, η ανάσυρση των νεκρών και τραυματιών από τα συντρίμμια του ελληνικού λεωφορείου που έπεσε σε χαράδρα βάθους 120 μέτρων στο χωριό Βράτανα μεταξύ Τεπελενίου και Μπάλς.

Επίσημα οι νεκροί ανήλθαν σε 7 και οι τραυματίες σε 20, μεταξύ των οποίων 3 σοβαρά. Τα αλβανικά ΜΜΕ όμως κάνουν λόγο για 10 νεκρούς.

Επίσης έγινε γνωστό οτι το λεωφορείο από το Τουριστικό Γραφείο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων που εκτελεί την διεθνή λεωφορειακή γραμμή Αθήνα-Τίρανα-Αθήνα, είχε ξεκινήσει από τα Τίρανα στις 7 το βράδυ και όχι από την Αθήνα όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά και μετά από 2,5 ώρες ταξιδιού, έφθασε στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου Τιράνων – Κακαβιάς μέσα σε ισχυρή καταιγίδα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, εκεί μια νταλίκα κάλυπτε το μεγαλύτερο μέρος του στενού δρόμου και ο οδηγός του λεωφορείου, προσπάθησε να το ακινητοποιήσει.

Το λεωφορείο όμως γλίστρησε, έφυγε από την πορεία του και έπεσε στην χαράδρα. Λίγα λεπτά αργότερα Έλληνες επιχειρηματίες, περνούσαν από το σημείο του δυστυχήματος και έσπευσαν να βοηθήσουν.

Ανέσυραν από το λεωφορείο μια νεαρή έγκυο Βορειοηπειρώτισα και έναν νεαρό Αλβανό, τραυματίες και οι δύο που με το αυτοκίνητό τους τους μετέφεραν στο νοσοκομείο του Μπάλς. Η νεαρή ζει και εργάζεται σε καφετέρια στα Γιάννινα και είχε εκμεταλλευθεί τις εκλογές στην Ελλάδα για να επισκεφθεί συγγενείς της στα Τίρανα και χθες το βράδυ επέστρεφε στα Γιάννινα.

Ο Έλληνας οδηγός του λεωφορείου, Θ.Τ τραυματίσθηκε ελαφρά. Στο λεωφορείο, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, όλοι οι άλλοι επιβάτες ήταν Αλβανοί. Όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο του Μπαλς και στη συνέχεια οι σοβαρότερα τραυματισμένοι, σε νοσοκομεία των Τιράνων.

Οι έλληνες επιχειρηματίες μιλώντας στο “ΑΠΕ” χαρακτήρισαν γρήγορη και μεγάλη την κινητοποίηση των Αλβανικών Αρχών, που έστειλαν στο σημείο του δυστυχήματος μεγάλο αριθμό ασθενοφόρων, οχήματα της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας και πολλά μέλη σωστικών συνεργείων. Η ανάσυρση τραυματιών και νεκρών από την χαράδρα ήταν πολύ δύσκολο έργο, και κάτω απο δύσκολες καιρικές συνθήκες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ