Γιορτή τσίπουρου στον Τύρναβο

Ένα τετραήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στο τσίπουρο το προϊόν βαρόμετρο για την ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου, συνδιοργανώνουν από σήμερα μέχρι και την Κυριακή ο δήμος, η νομαρχία, ο οινοποιητικός συνεταιρισμός και ο σύλλογος αμβυκούχων του δήμου, με στόχο την ανάδειξη και προβολή του προϊόντος, αλλά και την γνωριμία των νεώτερων με τεχνικές του παρελθόντος που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της τυρναβίτικης παράδοσης.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων σήμερα και αύριο τα παραδοσιακά καζαναριά των αμβυκούχων Δ. Παπαφίγγου, Α. Τσικριτσή, Ν. Χαλκιά αλλά και το Οινοποιείο του συνεταιρισμού θα είναι ανοικτά για επισκέψεις σχολικών μονάδων, ώστε οι μαθητές να γνωρίσουν την παραδοσιακή και σύγχρονη απόσταξη.

Το Σάββατο οι εκδηλώσεις θα μεταφερθούν στο Moυσείο Οίνου και Αμπέλου στο οποίο θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας με κύριο θέμα το τσίπουρο, τον τρύγο και τη διαδικασία απόσταξης.

Στο χώρο του μουσείο θα προσφέρεται τσίπουρο από τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό και το σύλλογο Αμβυκούχων, το οποίο θα συνοδεύεται από γευστικούς μεζέδες.

Την Κυριακή στις 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση στην πλατεία του Τυρνάβου κατά τη διάρκεια της οποίας θα απευθύνουν χαιρετισμό οι συνδιοργανωτές ενώ ομιλία θα γίνει από το δήμαρχο κ. Χρ. Κιτσίδη.

Θα ακολουθήσει θεατρικό δρώμενο με αναφορά στο τσίπουρο και οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την εμφάνιση καλλιτεχνικού σχήματος που θα διασκεδάσει τους συμμετέχοντες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ