Κ. Πουλάκης: Οχι στο κλείσιμο σχολικών μονάδων

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την αντίθεση της παράταξής του στο πιθανό κλείσιμο σχολικών μνάδων στο πλαίσιο του “εκπαιδευτικού Καλλικράτη” εξέδωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας” κ. Κ. Πουλάκης. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Πουλάκης αναφέρει:

Τη συγχώνευση, υποβάθμιση και την κατάργηση των ολιγοθέσιων σχολείων, προανήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς πριν λίγες μέρες το Υπουργείο Παιδείας, μεταφέροντας συγχρόνως την τυπική απόφαση στην Περιφέρεια και στους περιφερειακούς διευθυντές. Οι παιδαγωγικοί λόγοι που αναφέρει το κείμενο του Υπουργείου είναι «φύλο συκής» που δεν μπορεί να καλύψει την υποταγή της Κυβέρνησης στην τρόικα και στα συνεχή μνημόνια που υπογράφει για εξοικονόμηση πόρων από τις κοινωνικές παροχές που έχει την υποχρέωση να προσφέρει στους πολίτες.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στην Θεσσαλία με την ιδιαίτερη γεωγραφική κατανομή, αν δεν θέλουμε να υποβαθμισθούν ακόμη περισσότερο και να ερημώσουν τα απομακρυσμένα χωριά, θα πρέπει να στηρίξουμε κυρίως τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Θέλουμε συγχρόνως να δηλώσουμε ότι καμιά εισήγηση της κεντρικής διοίκησης δεν μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος των πολιτών, αν δεν έχει την σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών και των αρμόδιων φορέων. Φαίνεται όμως ότι την λέξη «διαβούλευση» η Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ, την αναφέρει συνεχώς ως άλλοθι της αντιδημοκρατικής της συμπεριφοράς.

Είναι προφανές ότι σε αυτή την μεταβατική περίοδο, από την κατάργηση των Νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων και μέρους της κρατικής περιφερειακής διοίκησης, στην ουσιαστική λειτουργία της Περιφερειακής αυτοδιοίκησης, οι οποιεσδήποτε αποφάσεις θα πρέπει να είναι συμβατές με την δημοκρατική λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου.

Ως παράταξη «Θεσσαλία της Αλληλεγγύη και της Οικολογίας», που σε όλη την προεκλογική περίοδο αναφέραμε ότι ο «Καλλικράτης» είναι εν μέρει ο δρόμος για να περάσει η Κυβέρνηση τις ρυθμίσεις του μνημονίου στην καθημερινή ζωή των πολιτών, δηλώνουμε την συμπαράσταση μας στον αγώνα που δίνει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Σαρανταπόρου, αλλά και ολόκληρη η τοπική κοινωνία στην Ελασσόνα και στην υπόλοιπη Θεσσαλία, για να μην καταργηθούν ή υποβαθμιστούν σχολικές μονάδες, ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές, για την υπεράσπιση του κοινωνικού αγαθού της Δημόσιας Παιδείας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ