Ν.Ε. ΣΥΝ: Απεργούμε και διαδηλώνουμε μαζικά και ενωτικά

Με αφορμή την πανελλαδική, πανεργατική 24ωρη απεργία της Τετάρτης 15 Δεκεμβρίου, η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του ΣΥΝ, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μετά το “Μνημόνιο Νο2”, με εργαλείο έναν κοινωνικά άδικο και ανάλγητο προϋπολογισμό, η Κυβέρνηση και η Τρόικα επιδιώκουν να κατεδαφίσουν όλα τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά (Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Πρόνοια, Συγκοινωνίες, Ενέργεια), να μειώσουν τους μισθούς, να διαλύσουν τις συλλογικές συμβάσεις.

Αυτή η πολιτική -που γυρνά το κοινωνικό ρολόι 100 χρόνια πίσω- έρχεται για να μείνει χρόνια, αφού η επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου με νέα υψηλότερα επιτόκια θα βάζει τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους  στο γύψο της φτώχειας για δεκαετίες.

Απέναντι σε αυτήν την επίθεση δεν μπορούμε να μείνουμε άφωνοι και ακίνητοι.

Δίνουμε ριζοσπαστική, αγωνιστική, ταξική φωνή στα συνδικάτα, δημιουργώντας ένα πλειοψηφικό ρεύμα ενωτικής δράσης, που θα ανατρέψει τα σχέδιά τους και θα φέρει τα πάνω κάτω.

Ενώνουμε τις φωνές μας και τις δυνάμεις μας με τους εργαζόμενους της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας. Συντονίζουμε τις κινητοποιήσεις μας για τη διαμόρφωση ενός πανευρωπαϊκού αγωνιστικού μετώπου ανατροπής.

Παλεύουμε για τη συνολική και χωρίς όρους ανατροπή του Μνημονίου.

ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΑ, ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΑ». Προσυγκέντρωση στη Πλ.Ταχυδρομείου στις 10.30πμ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ