Ευρωπαίοι ενημερώθηκαν για τον Πηνειό

Τα μέλη της 7ης Επιτροπής Παρακολούθησης του διακρατικού προγράμματος Free – Med στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος η Περιφέρεια Θεσσαλίας, επισκέφθηκαν το Δήμο Λαρισαίων προκειμένου να ενημερωθούν για τον τρόπο διαχείρισης και τις «καλές πρακτικές» του Δήμου σε σχέση με τον Πηνειό ποταμό.
Τα μέλη της επιτροπής ενημερώθηκαν από το Δήμαρχο Λαρισαίων Κ. Τζανακούλη για τη στρατηγική αξιοποίησης του Πηνειού από την περίοδο που η πρόσβαση στις όχθες του ήταν αδύνατη, μέχρι σήμερα που έχει ενταχθεί στην καθημερινότητα και τη ζωή της πόλης. Ο κ. Τζανακούλης εξήγησε στα μέλη της επιτροπής, τόσο το όραμα της δημοτικής αρχής, όσο και τις δυσκολίες για την εφαρμογή του, αλλά και τους πόρους που έχουν επενδυθεί για την αξιοποίηση του συμβόλου της Λάρισας. Ταυτόχρονα τους ενημέρωσε για μια σειρά θεμάτων που συνδέονται με το ποτάμι και την αξιοποίηση του, όπως το Φεστιβάλ Πηνειού που γίνεται κάθε χρόνο, η νέα διαμόρφωση της κοίτης και άλλα.

Τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης του προγράμματος Free – Med επισκέφθηκαν το διαμορφωμένο τμήμα της κοίτης, αλλά και περιοχές εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Λάρισας, αφού το πρόγραμμα απευθύνεται στα ποτάμια και τις παραποτάμιες περιοχές. Εταίροι του προγράμματος είναι η Γαλλία, η Ιταλία, η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ισπανία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ