Πρέπει να αναδειχθεί το “Ρουμάνι” στα Πλατανούλια

Το ζήτημα της προστασίας και ανάδειξης του παραποτάμιου δάσους «Ρουμάνι» Πλατανουλίων του δήμου Τυρνάβου έθεσαν κατά τη σημερινή τους επίσκεψη στην Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατανουλίων.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σταμάτης Μαλάκος, «αποτελεί κοινό αίτημα  των κατοίκων της περιοχής η διαχείριση, προστασία και εν συνεχεία η ανάδειξη του δάσους «Ρουμάνι».

Προς αυτή την κατεύθυνση, τα μέλη του Συλλόγου συζήτησαν με την κ. Καραλαριώτου για τις δυνατότητες αρχικά σύνταξης σχετικής μελέτης και στη συνέχεια ένταξης του έργου σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ώστε να προχωρήσουν οι απαραίτητες εργασίες.

Οι προτάσεις του Συλλόγου για αξιοποίηση του δάσους έχουν να κάνουν μεταξύ άλλων με  δημιουργία θέσεων άθλησης, πεζοδρόμων περιπάτου, οικολογικών μονοπατιών, ποδηλατοδρόμων, υπαίθριου θεάτρου και υποδομών περιβαλλοντικής εκπαίδευσης κι ενημέρωσης.

Με τη σειρά της η κ. Καραλαριώτου έδειξε ενδιαφέρον για τις προτάσεις και επεσήμανε ότι θα διερευνηθούν οι δυνατότητες ένταξης του έργου σε σχετικό πρόγραμμα ώστε να αξιοποιηθεί περαιτέρω η περιοχή, σε συνεργασία με το Δήμο Τυρνάβου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ