Κυβερνητική προτεραιότητα η στήριξη της κτηνοτροφίας

Τη διαβεβαίωση ότι η στήριξη της κτηνοτροφίας αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης και ειδικότερα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, έδωσε χθες από τον Πλατύκαμπο η υφυπουργός κ. Μ. Αποστολάκη, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της σε αγελαδοτροφική μονάδα γαλακτοπαραγωγής… Αφού επανέλαβε τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η κυβέρνηση όπως η αύξηση των κονδυλίων των σχεδίων βελτίωσης στην κτηνοτροφία, η αλλαγή στον τρόπο αδειοδότησης των σταβλικών εγκαταστάσεων, αλλά και η καταβολή των ενισχύσεων σε όλους τους δικαιούχους κτηνοτρόφους. Επιπλέον αναφέρθηκε και πάλι στην αναγκαιότητα ενίσχυσης των υγιών συνεταιρισμών υποστηρίζοντας ότι τέτοιοι  συνεταιρισμοί θα αποτελέσουν ένα ουσιαστικό στήριγμα των παραγωγών.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής της στη μονάδα του προέδρου του συνεταιρισμού «ΘΕΣ-γάλα» κ. Βακάλη η κ. Αποστολάκη συναντήθηκε με εκπροσώπους του συλλόγου χοιροτρόφων του νομού, με τους οποίους συζήτησε θέματα του κλάδου, αλλά και με τη διοίκηση του συνεταιρισμού «ΘΕΣ-γάλα». Η κ. Αποστολάκη εξήρε την προσπάθεια των αγελαδοτρόφων να προωθήσουν μέσα από το συνεταιρισμό το θεσσαλικό αγελαδινό γάλα, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για την αλλαγή του τρόπου τιμολόγησης του γάλακτος, ενώ απαντώντας στο αίτημά τους για αυστηρούς ελέγχους στην αγορά ώστε να προστατευτεί το ελληνικό προϊόν, υποστήριξε ότι αποτελεί κεντρικό στόχο του υπουργείου, ενώ θετικά απάντησε και στο αίτημά τους για διαφήμιση του ελληνικού γάλακτος.

Η κ. Αποστολάκη, χαρακτήρισε ουσιαστική την παρέμβαση που μπορεί να κάνει ο νέος συνεταιρισμός στην αγορά του αγελαδινού γάλακτος και τόνισε ότι οι πόρτες του υπουργείου είναι πάντα ανοικτές για τα μέλη του συνεταιρισμού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ