Εξιχνιάστηκε το φονικό του Ρέντη

Τέλος στην υπόθεση του φόνου των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στου Ρέντη, η οποία είχε ρίξει βαριά τη σκιά στην αστυνομία, έδωσε η Ασφάλεια Αττικής. Συνέλαβε τους δύο από τους δράστες, οι οποίοι, το βράδυ της 1ης Μαρτίου, πυροβόλησαν και σκότωσαν τον Γιάννη Ευαγγελινέλη, 23 χρονών και τον Γιώργος Σκυλογιάννη, 22 ετών. Πρόκειται για ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση,… ηλικίας 36 και 28 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν, ενώ για το φονικό αναζητούνται δύο ακόμα άτομα, επίσης ομογενείς από την Ρωσία.

Μάλιστα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στη διαλεύκανση της δολοφονίας των δύο αστυνομικών.

«Η εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες έχει μεγάλη σημασία για την κοινωνική συνοχή. Η γόνιμη συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών και αρχών ας αποτελέσει παράδειγμα. Έχουμε ανάγκη τις ευχάριστες ειδήσεις και κάθε απόδειξη της ικανότητας του κράτους να επιτελεί με επιτυχία το έργο του», τονίζει σε ανακοίνωσή του για την εξιχνίαση της υπόθεσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η συμμετοχή του ενός εκ των συλληφθέντων στον φόνο ταυτοποιήθηκε,σύμφωνα με πληροφορίες, από γενετικό υλικό το οποίο εντοπίστηκε σε γάντι που είχε βρεθεί κοντά στο σημείο της συμπλοκής. Η συμμετοχή στη συμπλοκή του δεύτερου ατόμου που συνελήφθη προκύπτει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από αποτύπωμά του που βρέθηκε στο όπλο τύπου καλάνσικοφ, που είχαν εγκατελείψει οι δράστες μέσα στο αυτοκίνητό τους μετά την συμπλοκή στου Ρέντη.

Ο ένας από τους δύο συλληφθέντες ήταν αυτός που πυροβόλησε με το καλάσνικoφ εναντίον των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, με συνέπεια να δολοφονήσει τους δύο αστυνομικούς και να τραυματίσει άλλους δύο.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες συμμετείχαν σε συμμορία οι οποία διέπραττε ληστείες. Στη συμμορία συμμετείχαν, επίσης, δύο Έλληνες, ηλικίας 31 ετών και οι δύο, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, με την κατηγοριά ότι πήραν και αυτοί μέρος στη ληστεία του περιπτέρου.

Μετά τη δολοφονική επίθεση εναντίον των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, ο ένας από αυτούς παρέλαβε τους δύο δράστες από κοντινό σημείο της περιοχής του Ρέντη και τους βοήθησε να διαφύγουν. Στην ίδια συμμορία συμμετείχαν και δύο Αλβανοί υπήκοοι, ηλικίας 31ετών και οι δύο, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, διότι, όπως έγινε γνωστό, προμήθευαν τη συμμορία με κλεμμένα αυτοκίνητα.

Διέφυγαν στο εξωτερικό δύο που καταζητούνται

Εκτιμάται ότι οι άλλοι δύο συνεργοί των συλληφθέντων που συμμετείχαν στον φόνο των δύο αστυνομικών, ομογενείς από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και αυτοί, ο ένας εκ των οποίων είχε τραυματιστεί, έχουν διαφύγει στο εξωτερικό.

Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση, συνεχίζουν τις έρευνες προκειμένου να διαπιστώσουν ποιός ήταν ο γιατρός που περιέθαλψε τον τραυματία μετά τον φόνο των δύο αστυνομικών.

Στο εξωτερικό προσπαθούσαν να διαφύγουν και οι δύο συλληφθέντες και όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, είχαν μάλιστα απευθυνθεί σε φυλακισμένους «που είχαν άκρες», προκειμένου να προμηθευτούν διαβατήρια.

Η σύλληψή τους έγινε έπειτα από συνεργασία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης έλαβε μέρος μεγάλος αριθμός αστυνομικών, οι οποίοι το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν υπό παρακολούθηση τα άτομα που ήταν ύποπτα για τη συμμετοχή της στο φόνο των δύο αστυνομικών.

Χθες το βράδυ μάλιστα προσήχθησαν στην Ασφάλεια Αττικής 35 άτομα και έτσι σιγά -σιγά άρχισε να ξετυλίγεται η υπόθεση. Από τους προσαχθέντες συνελήφθησαν 5 ακόμα άτομα, Έλληνες και ξένοι, για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν σήμερα το απόγευμα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: ethnos.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ