Πρώην αστυνομικός μέλος οικογενειακής επιχείρησης τοκογλύφων στη Λάρισα

Προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη ζήτησαν και πήραν από τον Ανακριτή οι τρεις κατηγορούμενοι για υπόθεση τοκογλυφίας, που συνελήφθησαν την Κυριακή από άνδρες της Α.Δ. Λάρισας μετά από καταγγελία επιχειρηματία της Λάρισας, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι με τη βία αναγκάστηκε να τους πληρώσει υπερδιπλάσιο ποσό από αυτό που δανείστηκε.

Πρόκειται για έναν 45χρονο πρώην αστυνομικό και τους δύο γιους του 21 και 17 ετών αντίστοιχα οι οποίοι βάσει του κατηγορητηρίου που συντάχθηκε υπέπεσαν σε βαριά εγκλήματα όπως είναι η τοκογλυφία, η εκβίαση και η ληστεία. Παράλληλα για την ίδια υπόθεση αναζητείται και η σύζυγος του πρώην αστυνομικού.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο επιχειρηματίας που χρωστούσε τα χρήματα στην οικογένεια κατήγγειλε στην αστυνομία απειλές σε βάρος του και αρπαγή της ταμειακής μηχανής του καταστήματός του από την οποία αφαίρεσαν το ποσό των 225 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τον επιχειρηματία οι δύο γιοι του πρώην αστυνομικού εισήλθαν στο κατάστημά του και τον πίεσαν να τους δώσει χρήματα που τους χρωστούσε, έστω και αν ο επιχειρηματίας είχε πληρώσει το αρχικό ποσό του δανείου ύψους 20.000 ευρώ, τον τόκο που είχαν συμφωνήσει και επιπλέον ποσό που διεκδικούσαν οι δράστες επειδή είχε καθυστερήσει να αποπληρώσει το αρχικό τους χρέος.

Όταν ο επιχειρηματίας αρνήθηκε οι δύο γιοι και ο πατέρας που εν τω μεταξύ είχε φτάσει στο κατάστημα, έβγαλαν έξω από αυτό τον επιχειρηματία και προχώρησαν στην αφαίρεση χρημάτων από την ταμειακή μηχανή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις το οικογενειακό κύκλωμα δρούσε τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ ο ένας εκ των τριών συλληφθέντων είχε εμπλοκή και στην υπόθεση της κλοπής του μεγάλου χρηματικού ποσού από το κατάστημα των ΕΛΤΑ στη Λάρισα.

Στην υπόθεση αναφέρθηκε χθες με δηλώσεις του ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας κ. Σ. Οφείδης, ο οποίος κάλεσε για μια ακόμη φορά τους πολίτες που έχουν πέσει θύματα κυκλωμάτων τοκογλυφίας να το καταγγείλουν στην Αστυνομία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ