Τέλος στα γκρίζα μαλλιά;

Το χρώμα των μαλλιών καθορίζεται από τα βλαστικά κύτταρα του θύλακα της τρίχας που συνεργάζονται με τα βλαστικά κύτταρα που παράγουν το χρώμα, γνωστά ως μελανοκύτταρα. Τώρα οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει την πρωτεΐνη που συντονίζει τους δύο τύπους κυττάρων και είναι σημαντική για το χρώμα των μαλλιών…

Η έλλειψη της πρωτεΐνης στα μελανοκύτταρα  οδηγεί στα γκρίζα μαλλιά, σύμφωνα με μια ομάδα ερευνητών από το New York University Medical Centre.

Ο καθηγητής Mayumi Ito δήλωσε ότι αν γινόταν γενετικό χειρισμός του Wnt θα μπορούσε να σταματήσει τα μαλλιά από το να γίνονται γκρι, και ότι η ομάδα του έχει βρει μια μέθοδο με την οποία αποκαθιστά με επιτυχία το χρώμα των μαλλιών σε ποντίκια.

Ο καθηγητής Ito δήλωσε: «Γνωρίζουμε εδώ και δεκαετίες ότι τα βλαστικά κύτταρα στο θύλακα της τρίχας και τα μελανοκύτταρα που παράγουν τη χρωστική ουσία συνεργάζονται για την παραγωγή του χρώματος στα μαλλιά, αλλά οι αιτίες ήταν άγνωστες.

«Ανακαλύψαμε ότι το Wnt είναι απαραίτητο για τις συντονισμένες δράσεις των δύο τύπων βλαστικών κυττάρων και σημαντικό για το χρώμα των μαλλιών.”

Εκφράζεται η ελπίδα ότι η έρευνα θα μπορούσε να βοηθήσει για την καταπολέμηση  νόσων που σχετίζονται με τα μελανοκύτταρα, συμπεριλαμβανομένου και του μελανώματος.

Πηγή: telegraph

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ