Τ.Μπιρμπίλη: Να μην υποστείλετε τη σημαία της πράσινης ανάπτυξης

«Θέλω να πιστεύω ότι η σημαία της πράσινης ανάπτυξης δεν θα υποσταλθεί», τόνισε η πρώην υπουργός ΠΕΚΑ κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής του ΥΠΕΚΑ, εκφράζοντας, παράλληλα, την ελπίδα  ότι σημαντικές δράσεις που το ΥΠΕΚΑ έχει προγραμματίσει  θα ολοκληρωθούν από το νυν υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου…

Από την πλευρά του, ο κ. Παπακωνσταντίνου διαβεβαίωσε ότι η σημαία της πράσινης ανάπτυξης δεν πρόκειται να υποσταλθεί.

«Δεν έρχομαι για να ανατρέψω πράγματα. Έρχομαι για να τα συνεχίσω. Στην κατεύθυνση στην οποία έχει ταχθεί αυτό το υπουργείο και αυτή η κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Η πρώην υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο νέο θεσμικό πλαίσιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, το οποίο χαρακτήρισε ως ένα από τα βασικότερα στοιχεία της πολιτικής που πραγματοποίησε το ΥΠΕΚΑ, ενώ αναφέρθηκε και σε δράσεις μεταξύ των οποίων η ανάρτηση νέων δασικών χαρτών και το πρόγραμμα “Χτίζοντας το μέλλον“, τα οποία θα ολοκληρώνονταν στις αρχές Ιουλίου.

Παράλληλα, η κ. Μπιρμπίλη αναφέρθηκε στις διαφορετικές απόψεις που είχε με τον κ. Παπακωνσταντίνου για το θέμα των αυθαιρέτων.

«Στις διαφορετικές όχθες που βρεθήκαμε με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου διαφωνήσαμε στο θέμα των αυθαιρέτων…Ήταν βαθιά μας αντίληψη ότι δεν μπορεί το κράτος να έρχεται και να επιβραβεύει την αυθαιρεσία», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Μπιρμπίλη και πρόσθεσε: «Από τη θέση του υπουργού Περιβάλλοντος ο Γ. Παπακωνσταντίνου θα δει το θέμα από την πραγματική του διάσταση και όχι μόνο από τη λογιστική»

«Έρχομαι από ένα υπουργείο που βρέθηκε στην αιχμή της κρίσης που περνάει η χώρα μας σε ένα υπουργείο που είναι το μέλλον της χώρας μας», υπογράμμισε και ξεκαθάρισε ότι η προσέγγισή του δεν είναι λογιστική.

Πηγή: energypress

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ