Ας το αποδείξει…

Γράφει η Ε. Ψαρρού

Τώρα που ανέλαβε ο κ. Βενιζέλος υπουργός Οικονομικών και που, όπως δηλώνει, έχει στο μυαλό του προσωπικά τον κάθε άνεργο, τον κάθε συνταξιούχο, και τους πολίτες που μειώθηκε το εισόδημά τους, ας το αποδείξει κιόλας…

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι τους τροϊκανούς δεν τους ενδιαφέρει πού θα βρούμε τα χρήματα που τους χρωστάμε, αρκεί να είμαστε «εντάξει στις υποχρεώσεις» μας, όπως συνηθίζουν να λένε.

Όμως χαζοί δεν είναι, κι επειδή γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι κρατικοί μηχανισμοί στη χώρα μας βρίσκονται υπό διάλυση, δεν θα μας πίστευαν αν τους λέγαμε ότι θα μαζέψουμε τα χρήματα από όσους πραγματικά τα έχουν (τους συμπολίτες μας -δηλαδή- που σκέπτονται μόνο την πάρτη τους έχοντας γραμμένα στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την κρίση που περνούν η χώρα και η πλειοψηφία των πολιτών της).

Έτσι, η κυβέρνηση, για να τους καθησυχάσει, τους υπόσχεται -για άλλη μια φορά- ότι θα τα πάρει από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους που είναι τα εύκολα, αλλά και «σίγουρα» θύματα.

Επομένως, αν o κ. Βενιζέλος σκέφτεται τους άνεργους, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, και αν πράγματι τον ενδιαφέρει να δικαιωθεί ιστορικά, είναι καιρός να το αποδείξει, πετυχαίνοντας εκεί κυρίως όπου οι προκάτοχοί του απέτυχαν παταγωδώς και προκάλεσαν την οργή και την αγανάκτηση του κόσμου.

Ας προχωρήσει επιτέλους στις αλλαγές που χρειάζονται ώστε οι υπηρεσίες του υπουργείου του να αρχίσουν να δουλεύουν αποτελεσματικά, και να βρει τα χρήματα εκεί που υπάρχουν και περισσεύουν.

Μόνο αν στο στόχαστρό του πάψουν να βρίσκονται όσοι δυσκολεύονται ή και αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις ανάγκες της καθημερινότητας των οικογενειών τους, θα κάνει τη διαφορά και θα μπορέσει να διαχωρίσει τη θέση του από αυτή των προκατόχων του…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ